Naslovnica / ŠPORT / Kolesarstvo: Na uvodu svetovnega pokala med tremi Slovenci tudi Krajnc

Kolesarstvo: Na uvodu svetovnega pokala med tremi Slovenci tudi Krajnc

Za večino gorskih kolesarjev najboljše prizorišče svetovnega pokala v olimpijskem krosu češko Nove Mesto bo ta konec tedna gostilo prvo tekmo sezone 2015. Na Moravskem je tudi član kamniškega Calcit Bike Teama Gregor Krajnc, katerega nastop čaka v nedeljo ob 9. uri.

Krajnc je v letošnji sezoni brez konkurence na dirkah slovenskega pokala, dobro se je vozil tudi na dosedanjih mednarodnih dirkah, zato z veseljem in optimizmom pričakuje prvo pravo preizkušnjo v tej sezoni, ko bo na svetovnem pokalu lahko dobil vpogled, kako je pripravljen in kam sodi.

Lani, ko je prvo leto dirkal v kategoriji do 23 let, je na Češkem osvojil 83. mesto, s čimer ni bil razočaran – menil je, da je za začetek dobro in lahko na tem gradi. Letos je sezono začel odlično, dobro je pripravljen tudi zaradi uvoda sezone, ko se je preizkušal na cestnem kolesu v dresu Radenske, zdaj pa je odločen, da dobro formo prikaže tudi v močni konkurenci na Češkem.

»Glede nato, da bom progo vozil že tretje leto, jo že poznam, ni se dosti spremenila. Lahko bi bili malo daljši vzponi, na tehničnih delih ne bom izgubljal. Dosti je ravninskih delov, tam lahko pridobivam, ker sem v primerjavi s prejšnjimi leti pridobil na hitrosti. Tudi zaradi ceste. Pripravljen sem v redu. Ne obremenjujem se z rezultatom, dal bom vse od sebe. Glede na dobro startno pozicijo bom poizkušal, da ne izgubim preveč časa na začetku, da pridem na prvi tehnični spust na solidni poziciji, to pa bom nato skušal obdržati,« napoveduje Šentjurčan v kamniški ekipi.

Krajnc bo v nedeljo ob 9. uri odprl slovenske nastope, ob 11.15 je namreč še ženska dirka, kjer bosta na startu najboljši Slovenki Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič.

Calcit Bike Team