Naslovnica / ŠPORT / Kolesarstvo: Nova zmaga Gregorja Kranjca, Tina Perše in Luka Tavčar na drugem mestu

Kolesarstvo: Nova zmaga Gregorja Kranjca, Tina Perše in Luka Tavčar na drugem mestu

Kočevje je gostilo tretjo dirko slovenskega pokala v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu, znova pa so se izkazali člani Calcit Bike Teama. Gregor Krajnc je v kategoriji do 23 let osvojil prvo mesto, Tina Perše v ženski elite kategoriji je bila druga, zaostala je za Tanjo Žakelj. Z drugim mestom se je izkazal Luka Tavčar v moški elite kategoriji.

Peter Zupančič je dirko v U23 končal na četrtem mestu. Odlično so dirkali tudi najmlajši. Matic Žagar Kranjec je bil drugi med dečki do 15 let, Nika Dečman pa prva v isti starostni kategoriji, v kateri je Ana Janežič bila tretja. Žan Lopatič je bil drugi med dečki do 9 let, zmagala pa je Meta Janežič. V U11 so Calcitovci dosegli trojno zmago, prvi je bil Žan Pahor, drugi Ambrož Vovk, tretji Jan Boltar. Hana Kranjec Žagar je bila druga v U11, Luka Janežič je zmagal pri dečkih do 13 let. Na stopničkah še Bojan Kemprl, ki je bil tretji med veterani 3.

Moški U23

»Od starta nisem imel najboljše pozicije. Prvi krog sem prišel do četrtega mesta, ni pa bilo veliko prostora za prehitevanje. V drugem krogu smo bili skupaj trije. Oba sem prehitel in šel v lov za Rokom Nagličem, ga dohitel in se nekaj časa vozil z njim. Potem pa sem šel svoj tempo do konca dirke,« je po razložil Krajnc.

 

»Tina je rekla, da ni bila z glavo pri stvari, ni se počutila najbolje, odpeljala je slabo dirko. Malo sem se pogovoril z njo, enostavno ni bilo energije, ni imela pravega dneva. Zanimiva dirka je bila pri fantih, ki so uprizorili res fajn borbo. Naglič je potegnil naprej, naredil razliko 15-20 sekund. Grega ga je ujel, malo sta vozila skupaj, nato pa je Grega šel naprej, samo še povečeval razliko in suvereno zmagal. Luka lepo napreduje iz tekme v tekmo. En krog ga je malo ustavilo. Dirko je sicer odpeljal fino. Fantje so se borbali z energetiki. Pero je bil prav tako v ‘ tem špilu’, v katerem so se preganjali. Tavčar je imel še defekt v zadnje četrt kroga in je pretekel v cilj. Pero je dobro dirkal, moram ga pohvaliti. Prva dirka, da je imel iskre v očeh,« pa je nastope ocenil športni direktor ekipe Luka Žele.

Calcit Bike Team