Naslovnica / ŠPORT / Kolesarstvo: Peter Zupančič znova uživa na kolesu

Kolesarstvo: Peter Zupančič znova uživa na kolesu

Najmlajši gorski kolesar Calcit Bike Teama Peter Zupančič bo letos prvič dirkal med mlajšimi člani. Dirke bodo daljše, konkurenca močnejša, vendar to Litijana ne moti. Na kolesu uživa, pripravljen je dobro in se že veseli začetka tekmovalne sezone. Ga pa čaka precej usklajevanja med treningi, dirkami in šolanjem, kajti maja in junija ga čaka maturitetni preizkus.

»Letos je bilo dokaj lepo vreme. Malo sem bil malo več zaradi tega na kolesu. Na splošno sem tekel in hodil, dosti sem delal vaje za moč, če se je le dalo, sem šel teči na smuči. Nisem veliko spreminjal, mogoče imam za sabo malo več treninga kot prejšnja leta, saj bom imel tudi malo daljše tekme. Nisem pa delal ekstremnih sprememb,« je uvodoma razložil Zupančič in nadaljeval: »Bomo videli. Bazo sem naredil dobro. Treba je izpiliti stvari. Pridejo še težki treningi, da pridem v formo. Mesec dni res dobro treniram, počasi se sestavljam.«

Preskok od mladincev do mlajših članov je velik. Dirke so daljše, tekmeci močnejši in izkušenejši, predvsem prvo leto je praviloma naporno. »Prvo leto bom dirkal v U23. Dirke so daljše. Na začetku se bom malo lovil. Bomo videli že v Vrtojbi. Lani, ko sem bil še med mladinci, nisem imel težav z daljšimi tekmami. Verjetno bo konkurenca močnejša, to se bo videlo hitro. Če se bodo preveč zaganjali na začetku dirk … Potem ne bo dobro,« pravi 18-letnik.

Ko bo sezona na vrhuncu, se bo Zupančič moral posvetiti tudi šoli oziroma maturi. »Konec maja in junija imam maturo. Prvi del sezone bo bolj tako tako. Za državno prvenstvo bi moral biti v formi. Drugi del sezone, od DP dalje, imam v načrtu, da naredim rezultate. Več bo časa, faks se bo začel oktobra, takrat bo pa že konec sezone,« meni bodoči strojnik.

peter_zupancic2

»Spet uživam na kolesu. Komaj čakam, da grem na kolo. Lani je včasih bilo težko. Zdaj komaj čakam, tudi težke treninge. Važno, da uživaš na kolesu in se imaš ‘fajn’,« pa je na vprašanje, kakšna je razlika med lanskim in letošnjim letom, odgovoril Zupančič.

Calcit Bike Team