Naslovnica / ŠPORT / Kolesarstvo: V Langenloisu Tina Perše 10., Gregor Kranjc 24.

Kolesarstvo: V Langenloisu Tina Perše 10., Gregor Kranjc 24.

Nedeljska mednarodna dirka prve kategorije (UCI C1) v avstrijskem Langenloisu je bila prva prava letos za člana kamniškega Calcit Bike Teama Gregorja Krajnca in Tino Perše, ki sta svoje delo opravila z odliko. V močni konkurenci sta oba oddirkala nad pričakovanji, Peršetova je končala na 10. mestu, Krajnc pa na 24. S tem si zasluženo prislužila pohvale vodje ekipe Luke Želeta.

V nedeljo so se najprej na progo podale ženske. Odvoziti so morale pet krogov oziroma 28,1 kilometra, prva pa je ciljno črto prečkala Poljakinja Maja Wloszczowska pred rojakinjo in klubsko kolegico Anno Szafraniec (obe Kross Racing Team). Tretja je bila Slovakinja Janka Keseg Stevkova (Outsiterz cycling). Najboljša Slovenka je bila Tanja Žakelj (Unior Tools Team), minuto in 44 sekund za njo je skozi cilj prišla Tina Perše, ki si je s tem privozila novih 10 točk za lestvico Mednarodne kolesarske zveze.

»Samo sebe sem presenetila. Ne spomnim se dirke, ki bi jo bolje odvozila. Res sem zadovoljna. Ne vem, če sem že kdaj imela manjši zaostanek v taki konkurenci. Drugi krog sem videla Tanjo v vinogradih, mislila sem si, da to nekaj ni v redu. Tanja še ni v formi, ampak vseeno. Večin dirke smo vozile tri, štiri skupaj. Vse sem dala od sebe, več ne bi mogla,« je zadovoljno povedala Peršetova, ki pa je bila še vedno nekoliko pod vtisom sobotnega grdega padca klubskega kolega Boštjana Hribovška. Ob padcu si je zlomil čeljust in ostal brez zob.

»Na vsakem spustu sem pomislila nanj. V soboto, ko sem ga videla, mi je šlo na jok, imela sem cmok v trebuhu … Grozno je bilo,« je še dodala Peršetova.

Že konkurenca na ženski dirki je bila močna, še več zvenečih imen se je nabralo na moški dirki. Zmage se je veselil Švicar Florian Vogel pred Avstrijcem Karlom Marktom, tretji je bil Čeh Ondrej Cink, četrti Jan Škarnitzl, peti Christoph Soukup, peti olimpijski prvak Čeh Jaroslav Kulhavy …

Gregor Krajnc je večino dirke držal položaj med 17. in 22. mestom, na koncu pa osvojil 24. mesto, kar je za začetek sezone in močno konkurenco odličen rezultat.

»Sem kar zadovoljen. Večino dirke sem bil v skupini. Za začetek sezone je dobro. Težav z menjavo kolesa nisem imel, je kar šlo,« je na kratko obrazložil dirko Krajnc, ki je sezono začel na cestnem kolesu, zdaj pa se preselil nazaj na gorsko.

V konkurenci do 11 let se je tretjega mesta veselil Žan Pahor, v kategoriji do 15 let je Jaka Starman osvojil 12. mesto, Jan Starman pa je med masterji 1 bil 14.

Calcit Bike Team