Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Dela se nadaljujejo, pokopališča pa bodo praznike pričakala urejena

Komunalni vestnik: Dela se nadaljujejo, pokopališča pa bodo praznike pričakala urejena

Letošnja lepa jesen je kot nalašč za nadaljevanje in dokončevanje začetih gradbenih del, delovne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik pa hitijo, da bo še pred zimo čim več narejenega. Na Glavnem trgu se je že začelo z vlivanjem armirano betonske podlage, v Tuhinjski dolini se nadaljuje z izgradnjo kanalizacije in vodovoda, urejenih je bilo še nekaj cest, še posebna skrb pa je v teh dneh posvečena tudi urejanju pokopališč.

Tedenski vestnik KPK (od 2. 10. 2018 do 8. 10. 2018)

Prenova Glavnega trga

Na Glavnem trgu so bile v prejšnjem tednu položene armature, v tem tednu pa se je že začelo z vlivanjem betonske podlage na katere bodo položene granitne plošče. Zaradi obsežnih arheoloških raziskav se je urejanje Glavnega trga sicer nekoliko zavleklo, ampak Glavni trg bo že kaj kmalu kazal lepšo in bolj urejeno podobo.

Gradnja kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

Na območju Tuhinjske doline, v vaseh Vrhpolje, Buč in Loke v Tuhinju, se je v preteklem tednu nadaljevala izgradnja kanalizacije in novega vodovoda, ponekod pa tudi optičnega omrežja.

 

Včeraj je bil v Lokah v Tuhinjski dolini, izveden tudi preboj pod regionalno cesto, ki ga je Komunalno podjetje Kamnik, ob pomoči podizvajalcev z ustrezno mehanizacijo, izvedlo brez zapore ceste in nepotrebnega oviranja prometa.

Urejanje in vzdrževanje cest in javnih poti

V prejšnjem tednu so delovne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik nadaljevale tudi s sanacijo dela cestišča na Brezjah, kjer so bile, ob urejanju nove ceste, v veliki meri že položene tudi cevi za optično omrežje, dela pa se bodo nadaljevala tudi v tem in prihodnjem tednu.

 

Na območju Žal in med Motnikom ter Zajasovnikom imajo asfaltne ceste pokrpane luknje, precej lepšo in bolj urejeno podobo pa imajo od nedavnega tudi makadamske javne poti v Špitaliču in Beli.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med  9. in 15. oktobrom 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  • nadaljevanje sanacije cestišča in vgradnje cevi za optično omrežje na Brezjah
  • krpanje asfalta na cestah v Podgorju in Ravne pri Šmartnem
  • ureditev makadamskih cest na Gozdu, v Tunjicah in Zakalu
  • ureditev jaškov v Volčjem potoku
  • nadaljevanje del na investicijskih projektih Občine Kamnik

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Jesensko listje

Naše mesto sodi med bolj zelena mesta, zato imajo delavci Komunalnega podjetja Kamnik jeseni precej dela tudi z odstranjevanjem odpadlega drevesnega listja, ki ga veter nanosi na najrazličnejša, tudi precej nedostopna mesta, zaradi listja pa se zelo radi zamašijo tudi odtoki. Ne glede na to kam listje zanese, pa ga je potrebno, v izogib škodi, potrebno odstraniti. Če ne gre drugače, tudi s pomočjo močnega vodnega curka.

Urejanje pokopališč in okolice

V teh dneh, ko se približujejo prazniki, delavci Komunalnega podjetja Kamnik posebno skrb namenjajo tudi urejanju pokopališč in okolice le-teh. Na kamniških Žalah, ki zagotovo sodijo med lepše urejena slovenska pokopališča, so bile te dni urejene žive meje in pokošena trava, skrbi za urejejo okolico pokopališča pa bo še več pozornosti namenjeno tudi v prihodnjih dneh.

 

K boljši urejenosti in še lepši podobi kamniških Žal ter ostalih pokopališč, za katere skrbi Komunalno podjetje Kamnik, v veliki meri lahko prispevamo tudi sami občani in obiskovalci pokopališč. Še posebej v času urejanja grobov, ko se pojavi večja količina različnih odpadkov, ki jih je potrebno brez izjeme odložiti izključno na za to predvidena mesta.