Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Delo s polnimi obrati in priporočila za polnjenje domačih bazenov z vodo iz omrežja

Komunalni vestnik: Delo s polnimi obrati in priporočila za polnjenje domačih bazenov z vodo iz omrežja

Čeprav je bil tokratni delovni teden zaradi praznika nekoliko krajši, ni bil prav nič manj deloven. To pokaže tudi pogled na prav lep spisek opravljenih del iztekajočega se tedna, vzdrževalci cest, asfalterji in gradbinci Komunalnega podjetja Kamnik, ki so za delo izkoristili tudi soboto, pa so bili že skorajda prezasedeni.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Pojdimo najprej na lokalne ceste, kjer se, na podlagi ugotovitev rednega pregleda cest in skladno z letnim planom vzdrževanja, izvaja vse potrebno, da se 0hranjajo njihove prometne, tehnične in varnostne lastnosti. Tudi v tem tednu je bilo potrebno zakrpati udarne jame v Gozdu in na relaciji Špitalič – Rovt, za kar je naša ekipa poskrbela v pričetku tedna, ter na Brezjah nad Kamnikom.

V nadaljevanju tedna je bilo poskrbljeno tudi za načete bankine, z njihovim urejanjem pa se je nadaljevalo v Volčjem Potoku in v Rudniku pri Radomljah.

 

Strojna košnja ob cestah se je v tem tednu izvajala na Kršiču, Brezjah, v Gozdu, Smrečju, Podlomu in v Kališu, ročno pa so bile pokošene površine na poti Velika Lašna – Vaseno, v Tunjicah in v Godiču ter več ulicah v Kamniku.

Urejali smo tudi javne makadamske ceste, in sicer v Špitaliču, na Okroglem in v Malem Rakitovcu, verjetno pa je že opaziti, da se obnavlja tudi cestna horizontalna signalizacija.

 

V tem tednu smo, na območju cele občine, poskrbeli za osvežitev prečnih, vzdolžnih, kolesarskih in drugih označb na vozišču. Z vertikalno signalizacijo smo imeli znova opravka na Ljubljanski cesti, kjer je bila potrebna menjava poškodovanih prometnih znakov ter na Gozdu, kjer smo med drugim postavili novo usmerjevalno tablo za avtomatski defibrilator.

 

Dobro kaže z izvedbo fekalne kanalizacije v Šmartnem. Z nekaj težavami, ki jim je botroval trd skalnat teren, sta se uspešno zaključila izgradnja 70 m kanala in izvedba jaška, v naslednjem tednu pa že izvajamo oporni zid, pripravo na asfalt in asfaltiranje, medtem ko bo priključitev na kanalizacijo možna takoj po zaključku vseh del in preizkusu tesnosti kanalizacije.

Še vedno smo aktivni na usadu v Palovčah. Potem, ko so bili izvedeni vsi piloti, se je v tem tednu, skladno z napovedmi, izvajalo pripravo pilotov (cca. 30 cm), podložnega betona in betonažo vezi. V okviru sanacije nadvozne ceste je bilo potrebno odstraniti obstoječi asfalt in slab material ter nasuti in utrditi tampon. Vsa dela tečejo skladno s planom, zato se zaključek del (asfaltiranje ceste in sanacija zidu) na tem projektu, odvisno od vremena, pričakuje v roku že tedna ali dveh.

 

Ponosni smo na tudi izvedbo pločnikov na Jenkovi in Kranjski cesti, saj smo v Komunalnem podjetju Kamnik uspešno sanirali skupno okoli 500 m hodnikov za pešce, ki so eni izmed ključnih elementov zagotavljanja varne cestne infrastrukture. Postopoma, a vztrajno, beležimo tudi metre in priključke v sklopu izgradnje kabelske kanalizacije. Pod izkupiček tega tedna beležimo izkop jarkov v skupnem obsegu okoli 300 m, položitev cevi v dolžini okoli 1.200 m, vgradnjo jaškov ob objektih (36 kom) in izvedbo priključkov za T2 in GVO (na Bizoviški, Prvomajski, Černivški in Slatnerjevi ulici).

 

V sklopu del, za katere skrbi naša ekipa električarjev, naj omenimo izobešanje zastav, ki so obvezni dodatek prazničnemu mestu, da pa bodo cestne svetilke svojo svetlobo lahko oddajale s svojimi najboljšimi zmogljivostmi, pa je bilo na območju Sel, Stebljevka, Laz in Perovega potrebno poskrbeti za obseg drevja.

Delovno pester bo tudi prihodnji teden saj bomo, med drugim, :

 • urejali makadamske ceste: CESTA NA MENINO PLANINO IDR,
 • zaključevali z deli v sklopu izgradnje fekalne kanalizacije: ŠMARTNO V TUHINJU,
 • nadaljevali z deli na usadu PALOVČE,
 • urejali vertikalno (postavitev prometnih ogledal) in horizontalno signalizacijo (barvanje talnih označb),
 • izvajali ročno in strojno košnjo,
 • izvajali optično kanalizacijo in priključke: BAKOVNIŠKA, SLATNARJEVA, PRVOMAJSKA,
 • izvajali priprave na asfalt in asfaltirali prekope,
 • ter izvajali še številna druga vzdrževalna dela.

 

Ob zaključku šolskega leta se tudi nam v Komunalnem podjetju Kamnik misli velikokrat ustavijo pri dopustu in počitnicah, glede na naravo dela našega podjetja pa je pač tako, da smo najbolj na ‘udarni’ ravno v poletnem času, saj so pogoji dela, vsaj za gradbene ekipe, takrat najugodnejši (več razpisov, vremenski vidik…). Pritoževanje v tem primeru torej ne pride v poštev – naj se letošnje poletje pomni tudi po dobrih rečeh. Dobrih vzdrževalnih in raznolikih gradbenih delih.

KOPKO SVETUJE: PREKOMERNA PORABA VODE IN POLNJENJE BAZENOV

Kopanje v domačem bazenu je vsekakor nekaj posebno mamljivega. Malce nerodno je le, ko ga je pred začetkom kopalne sezone potrebno napolniti. Zato v nadaljevanju predstavljamo zbir informacij za vse, ki želite napolniti domači bazen. Manjše bazene je najbolj racionalno polniti neposredno iz hišnega omrežja. Polnjenje stranka izvede sama. Stranka mora Komunalnemu podjetju Kamnik d. o. o. posredovati izpolnjeno Vlogo za prekomerno porabo pitne vode za polnjenje bazenov, v kateri navede stanje vodomera pred in po polnjenju bazena.

Za polnjenje večjih bazenov se je, predvsem zaradi hitrosti, smiselno odločiti za enega izmed naslednjih načinov polnjenja.

 • V kolikor se v bližini lokacije bazena nahaja hidrantno omrežje, se stranka lahko odloči za polnitev bazena iz hidranta. V tem primeru mora stranka Komunalnemu podjetju Kamnik d.o.o. posredovati izpolnjeno Vlogo za odvzem pitne vode iz javnega hidrantnega sistema, zaradi namestitve začasnega vodomera na hidrant.
 • Če v bližini lokacije bazena ni hidrantnega omrežja, lahko Komunalno podjetje Kamnik d.o.o. zagotovi prevoz vode s cisterno. V tem primeru mora stranka Komunalnemu podjetju Kamnik d.o.o. posredovati izpolnjeno Vlogo za prevoz pitne vode s cisterno.

Izpolnjene vloge pošljite na naslov Komunalnega podjetja Kamnik d.o.o. – Cankarjeva cesta 11, 1241 Kamnik oziroma na elektronski naslov: info@kpk-kamnik.si.

V primeru vprašanj, smo za vas dosegljivi na telefonski številki 01 839 17 31 (vsak delovnik med 7. in 15. uro)  oziroma na elektronskem naslovu: info@kpk-kamnik.si.

Poleg vseh užitkov, ki jih ponuja kopanje v domačem bazenu, je treba zanj tudi ustrezno skrbeti. Da kopanje v domačem bazenu ne bi predstavljalo tveganja za okužbe, je treba skrbeti, da bodo stene, dno in voda vedno čisti.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve