Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: »Dopoldne bomo kopali, zvečer pa orali!«

Komunalni vestnik: »Dopoldne bomo kopali, zvečer pa orali!«

Po prazničnem počitku delavci Komunalnega podjetja Kamnik s polno paro nadaljujejo z deli na različnih projektih, kljub temu, da nam zima zaenkrat še prizanaša, pa imajo precej dela tudi s posipanjem cest oz. zimsko službo.

Tedenski vestnik KPK (od 18.12.2018 do 07.01.2019)

Zimska služba

Kljub razmeroma mili zimi, ki sneg zaenkrat obilno stresa zgolj na oni strani naših hribov, so ekipe Komunalnega podjetja Kamnik vsakodnevno na cesti, kjer skrbijo za preventivno posipanje, v višjih predelih občine pa tudi že pluženje cest.

Pozimi je potrebno poskrbeti tudi za ceste do odročnejših hribovskih zaselkov v občini.

V decembru je bila zimska služba na terenu prisotna 12 dni, skupno pa je bilo strojno posutih okoli 530 km cest, kakih 1.600 m² površin pa je bilo posutih tudi ročno. Decembra je pluženje v višjih predelih občine potrebovalo kakih 45 km cest, zaenkrat pa je bilo za namene zimske službe v decembru porabljenega kakih 284 ton materiala (mešanice, peska, soli, mokrega posipa).

 

Delavci KPK se sicer trudijo, da bi na cestah zagotovili kar najboljše vozne pogoje, vendar morajo pri tem, zaradi omejenih razpoložljivih oz. odobrenih sredstev, kar se da racionalni. Za varnost na zimskih cestah namreč niso odgovorne zgolj vzdrževalne ekipe, ki skrbijo za sprotno in redno posipanje ter čiščenje cest, ampak tudi vozniki, ki ne smemo pozabiti, da znajo biti ceste vsaj mestoma še vseeno zimsko nepredvidljive, zaradi česar je potrebno poskrbeti za ustrezno zimsko opremo vozil, predvsem pa prilagoditi hitrost vožnje razmeram.

Nadaljevanje del na investicijskih projektih

Precej mila zima s seboj prinaša tudi določene prednosti, saj gradbenim ekipam Komunalnega podjetja Kamnik omogoča nadaljevanje že začetih investicijskih del Občine Kamnik, tako da se s polno paro nadaljuje izgradnja kanalizacije, vodovoda in optičnih vodov na območju Tuhinjske doline, prav tako pa, če to dopuščajo temperature, tudi dela obnove in dozidave vodohrana v Črni pri Kamniku.

Srednja vas

V Srednji vasi se tako še naprej izvaja polaganje kanalizacijskih cevi, obnavlja meteorno kanalizacijo, gradi telekomunikacijske vode in opravlja dela na javni razsvetljavi, spričo razmočenega ilovnatega terena delavci Komunalnega podjetja Kamnik nimajo prav lahkega dela.

 

Njihov trud so opazili tudi tamkajšnji krajani, ki so nam ob tokratnem ogledu in fotografiranju del prav posebej naročili, da moramo delavce pohvaliti, saj se trudijo oz. so, kot nam je bilo rečeno, res pridni. Trud in zagnanost delavcev Komunalnega podjetja Kamnik pa znajo tamkajšnji zadovoljni krajani gostoljubno nagraditi tudi s kako kavo, čajem in pecivom, ki se v teh mrzlih dneh zagotovo priležejo.

Se pa znajo delavci na račun različnih del, ki jih v tem času diktira predvsem nepredvidljivo vreme, tudi pošaliti oziroma, kot je ob pogledu na nebo, dejal eden izmed njih, ki se bržkone ponaša z enim izmed najdaljših stažev v Komunalnem podjetju Kamnik: »Dopoldne bomo kopali, zvečer pa orali.«

Loke, Soteska in Vrhpolje

Še bolj so zadovoljni krajani Lok, kjer se že izvaja priprava na asfaltiranje dodatnega dela, ki bo v primeru ugodnih vremenskih razmer izvedena že v kratkem, medtem, ko je bila groba plast asfalta na Vrhpoljah že položena.

Rekonstrukcija vodohrana v Črni

Dela se, če to dopuščajo temperature, nadaljujejo tudi v Črni pri Kamniku, kjer se na tamkajšnjem vodohranu, ki bo že kmalu povsem prenovljen in dograjen, nadaljuje z gradbenimi deli.

 

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Konec lanskega in v začetku letošnjega leta so ekipe Komunalnega podjetja Kamnik poskrbele tudi za vzdrževanje še nekaj kilometrov občinskih cest.

V Spodnjih in Zgornjih Stranjah, med Markovim in Rožičnem, med Brezjami in Gozdom ter med Markovim, Studencem in Podlomom so makadamske ceste pokrpali, medtem ko so makadamsko cesto na relaciji Laze – Perčič uredili bolj temeljito.

V Godiču so bile nasute bankine na cesti proti tamkajšnji gramoznici, v delu Podgorja, na Šolski ulici in ulici F. M. Paglavca, pa so bile pokrpane udarne jame na asfaltnih cestah.

 

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Razen vsega naštetega so bila, kot običajno, v minulih tednih izvedena tudi različna redna vzdrževalna dela na kanalizaciji, vodovodu, javni razsvetljavi in pokopališčih, izobešene ter pospravljene zastave, izpraznjeni koši, za odpadke ter številne greznice, opravljene menjave vodomerov, odpravljene številne manjše okvare, obnovljeni vodovodni priključki in podobna raznovrstna dela, s kakršnimi imajo delavci Komunalnega podjetja Kamnik opraviti domala vsak dan, občani pa jih običajno opazimo zgolj v primeru, da niso izvedena.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 8. in 14. 1. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  • Opravljanje zimske službe (glede na vremenske razmere)
  • Krpanje makadamskih cest: TUNJIŠKA MLAKA-GMAJNICA, TUNJICE – ZADNJI VRH, SPODNJE STRANJE – ZAKAL, LANIŠE – STOLNIK, BRIŠE – SOTESKA
  • nadaljevanje del izgradnje komunalne infrastrukture v Srednji vasi in Soteski
  • nadaljevanje del rekonstrukcije vodohrana v Črni (če bodo ustrezne temperature)
  • ureditev javne razsvetljave na Maistrovi in Steletovi ulici
  • demontažo novoletne krasitve mesta
  • redna vzdrževalna dela na kanalizaciji, vodovodu, javni razsvetljavi, pokopališčih…

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela tudi zamaknejo.

Brezplačna sol za posipanje

Za konec prvega Komunalnega vestnika v letošnjem letu, pa dodajamo še obvestilo občanom in občankam, da je na sedežu Komunalnega podjetja Kamnik, možen enkraten brezplačen prevzem soli (10 kg/gospodinjstvo) za posipanje.

Vse kar potrebujete za prevzem soli je:

• osebni dokument kot dokazilo, da ste občani Kamnika,
• ustrezno posodo za prenos soli.

Sol prevzamete na Cankarjevi cesti 11 (skladišče), in sicer v času uradnih med 7.30 in 14.30. uro.

Zagotovite si varnost tudi na lastnem dvorišču in neposredni okolici!

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve