Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Mraz in zima nista izgovor, da delo ne bi bilo opravljeno

Komunalni vestnik: Mraz in zima nista izgovor, da delo ne bi bilo opravljeno

Ob koncu prvega meseca letošnjega leta se v Komunalnem podjetju Kamnik posvečamo predvsem vzdrževalnim delom. Zmrzal zahteva redno posipanje, kar je eno naših prioritetnih del izvajanja zimske službe v preteklih dveh tednih. Kljub nizkim temperaturam nadaljujemo z izgradnjo kanalizacije v Markovem in plinovoda na Ekslerjevi ulici, ob vsem navedenem pa, v okviru danih možnosti, s krpanjem skrbimo za boljše stanje naših cest.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Zamrznjena, trda zemlja in nizke temperature niso najboljši prijatelj gradbincev. A začeto je treba čim prej dokončati – lovimo rok v Markovem, kjer se, z vmesnim premorom, že dlje časa borimo z izgradnjo kanalizacije.  Delovodja je glede zaključne faze optimističen, saj se je ekipa že prebila čez najbolj zahtevni del terena. Izgradnja glavnega voda bo trajala vsaj še 14 dni, potem pa se bo potrebno lotiti še izvedbe priključkov, ki bodo tamkajšnjim odjemalcem prinesli težko pričakovane dobrobiti posodobljene komunalne infrastrukture.

 

Po krajšem premoru smo se lotili tudi nadaljevanja izvedbe plinovoda na Ekslerjevi ulici, kjer bodo dela predvidoma v celoti zaključena do konca tega tedna. Tudi tu so delo nekoliko ovirale nizke temperature, a do sobote naj bi bilo že vse nared za priklop.

 

Slab mesec po novem letu smo osredotočeni tudi na različna na vzdrževalna dela. Zimske temperature in zmrzal so v popolnosti aktivirale zimsko službo – posipanje nevarnih odsekov, mostov in brvi je v teh dneh stalnica. Ponekod nastajajo prave ledene zaplate, s katerimi je bilo največ dela v Snoviku, na Hribu, v Porebru in Zajasovniku, v Motniku in na Ravnah.

 

Težav na cestah pa ne povzročata zgolj zmrzal in poledica. Redno je potrebno krpati luknje, ki nastajajo tako na makadamskih – Rožično, Kolovec, Sela, Mekinje – Godič idr., kot asfaltnih cestah – Mekinje, Godič, Češnjice, Golice, Medvedova ulica.

 

V preteklem tednu smo zaključili z obsekavanjem vej, ki s poseganjem v cestni predel zmanjšujejo varnost vožnje. Naši delavci so tako poskrbeli za odvečno vejevje na cesti Gozd – Studenca, Sovinja Peč, Kališe, Krivčevo – Kranjski Rak.

 

Na cesti v Palovčah se je znašlo odvečno kamenje, na Kranjskem Raku pa se je sprožil celo manjši plaz – za odstranitev obojega pa so prav tako poskrbele naše ekipe.

 

Od preteklega tedna dalje imamo nekaj nove prometne signalizacije v Gozdu, na Ljubljanski cesti, v Selah in Vrhovljah. Popravila in menjave znakov pa so se izvedle še v Potoku in Bistričici, ob naštetem pa so vzdrževalci poskrbeli tudi za popravilo načetih robnikov na Žalah.

 

V precej slabem stanju je bila cesta na Okroglem, kjer je naša vzdrževalna ekipa, poleg ceste, poskrbela še za ureditev oz. sanacijo jarka. Odstranitev odvečnega materiala iz kanalov in muld se je tokrat izvajala v Nevljah, Brišah in Potoku.

 

Vodovodna ekipa je imela nekaj dela z odpravo okvare na sistemu v bližini Svilanita, sicer pa je se je po večini posvečala rednim vzdrževalnim delom. V preteklih dneh so bila na vrsti črpališča in vodohrani v Lasenem, Pšajnovici, Motniku in v Kamniku, na katerih se je izvajalo redno čiščenje in dezinfekcija.

Elektro ekipa je slab mesec po novem letu odstranila novoletni jelki in ostalo praznično okrasje. Na vrsti so že druga redna dela – od menjave sijalk v Stranjah, na Kovinarski cesti, Kajuhovi ulici, Styasnijevi ulici in pri trgovini Lidl, vzdrževanja semaforjev na križišču pri Svetilniku in na Lazah v Tuhinju. Ker novi kandelabri javne razsvetljave potrebujejo oznake, se je ekipa v preteklem tednu na območju Srednje vasi, Nevelj in Podgorja lotila tudi tega opravila.

Z novim letom se držimo novega načrta praznjenja greznic. Praznjenje izvajamo v obdobju med mesecem aprilom in oktobrom. Gre za storitev, ki smo jo kot izvajalec gospodarske javne službe dolžni izvajati skladno z veljavno zakonodajo. Praznjenje je potrebno zagotoviti najmanj enkrat na tri leta ter ob tem poskrbeti, da se blato očisti na ustrezni ČN.

Načrt praznjenja greznic na območju občine Kamnik za leto 2021

MESEC
NASELJE
  APRIL
Brezje nad Kamnikom
Vodice nad Kamnikom
Kršič
Tučna
Briše
  MAJ
Tučna
Briše
Rožično
Sela pri Kamniku
Znojile
  JUNIJ
Sela pri Kamniku
Znojile
Snovik
Hruševka
Gradišče v Tuhinju
  JULIJ
Hruševka
Gradišče v Tuhinju
Stebljevek
Golice
  AVGUST 
Stebljevek
Golice
Cirkuše v Tuhinju
Črni vrh v Tuhinju
Češnjice v Tuhinju
  SEPTEMBER
Črni vrh v Tuhinju
Češnjice v Tuhinju
Sidol
Pšajnovica
Laseno
  OKTOBER
Laseno
Gabrovnica
Mali Rakitovec
Veliki Rakitovec

 

Dela bodo v prihodnjem tednu bržkone podobne narave. Vremenske spremembe bodo zagotovo prinesle spremembe v obsegu del, saj kar se tiče zimske službe, se bodo pa skladno s spremembami pojavile večje potrebe po drugačnih vzdrževalnih delih, ki so bila zaradi zime na stranskem tiru. Do pričetka pomladi sta še dva meseca – čas ključnega obdobja za iskanje novih priložnosti in snovanje projektov, ki jih potrebuje naša občina.

NE SPREGLEJTE

NA PODROČJIH BREZ JAVNEGA KANALIZACIJSKEGA SISTEMA JE POTREBNA VGRADNJA MKČN

 • Zagotovite okoljsko ustrezno čiščenje odpadne vode Pretočne greznice zakonsko niso več ustrezne!
 • Ulovite rok za vgradnjo MKČN za objekte, ki nimajo ustrezno urejenega odvajanja in čiščenja odpadne vode.

V Komunalnem podjetju Kamnik SVETUJEMO pri izboru naprave, poskrbimo za DOBAVO in VGRADNJO. Več na: www.kpk-kamnik.si
Pošljite povpraševanje. Vrnite naravi tisto, kar ji dolgujete!

TEDENSKI PLAN DEL: za obdobje od 1. 2. 2021 do 7. 2. 2021 

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Liplje, Brezje
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Hrib
 • Čiščenje jarkov: Soteska-Poreber, Laniše
 • Čiščenje muld: Soteska-Poreber, Hrib, Žale, Laniše
 • Čiščenje jaškov: Soteska-Poreber, Hrib, Žale, Laniše
 • Upravljanje in nadzor cest: Pregled cest

ZIMSKA SLUŽBA       

 • Posipanje in pluženje po načrtu zimske službe, merjenje slanosti cestišč

PROMETNA SIGNALIZACIJA

 • Postavitev prometnih znakov: Tunjice

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN

 • Praznjenje košev za smeti, odvoz in deponiranje odpadkov
 • Praznjenje, odvoz in deponiranje vsebine koša za pasje iztrebke

VZDRŽEVANJE METEORNE KANALIZACIJE 

 • Čiščenje vtokov: Šmartno-Pšajnovica-Gabrovnica

VZDRŽEVANJE TRŽNICE       

 • Priprava, inkaso, nadzor, pospravljanje in čiščenje zunanjih površin: torek, sobota
 • Zapora tržnice in označitev varnostne razdalje

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve