Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Na gradbiščih gre vse po načrtih, koši za smeti pa so prava uganka

Komunalni vestnik: Na gradbiščih gre vse po načrtih, koši za smeti pa so prava uganka

Na naših gradbiščih gre po načrtih. Približevanje končnemu cilju v Stahovici krepi ekipni duh. Nič slabše ne gre ekipam na preostalih gradbiščih in vzdrževalcem, ki so se v tem tednu posvečali predvsem sanaciji cest po nalivu, ki je občino zajel v sredini tedna.

 Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Znova nova faza izgradnje v Stahovici

Če se vozite mimo Stahovice boste bržkone opazili napredek, ki se dogaja v sklopu sanacije križišča. V preteklem tednu je bila končana postavitev protihrupne ograje, v tem tednu pa se je izvajala postavitev jaškov z niveliranjem pokrovov in polaganje elektro kabelske kanalizacije. Asfaltiran je bil pločnik ob betonski ograji. Teden se je zaključil s pripravo planuma in grobim asfaltiranjem II. faze izgradnje, kot tudi z začetnimi deli na VII. fazi (v smeri Črne) izgradnje, kjer je bil že odstranjen obstoječ asfalt. V prihodnjem tednu se prične z izkopi za fekalno kanalizacijo in vodovod ter izvedbo ostale potrebne infrastrukture (javna razsvetljava in telekomunikacije). Prehod v novo fazo izgradnje pomeni tudi prestavitev aktualne delne zapore.

Studenca: Najprej oporni zidovi

V okviru sanacije 650 m dolge ceste nastajata dve kamniti zložbi, ki bosta skladno s plani dokončani do konca prihodnjega tedna. Izvedba večje (65 m) gre h koncu, z izvedbo manjše (30 m) pa se bo štartalo v prihodnjem tednu. Sočasno se ruši obstoječa cesta in izvaja nasip brežin.

Štart na Vremšakovi ulici

V drugi polovici tedna se je pričela sanacija vodovoda in fekalne kanalizacije na Vremšakovi ulici, zaradi česar se na tem območju lahko pričakuje občasna motena oskrba s pitno vodo. Do zdaj je bilo narejenega okoli 30 m kanala.

 

Zaključek del na usadu Markovo

V tem tednu so se zaključila dela na še enem izmed plazovitih območij v naši občini, in sicer na usadu pod cesto na Markovem.

 

Vzdrževanje cest

Močno neurje v sredini tedna je spet pustilo posledice na naših cestah in drugih javnih površinah.  Največ dela je bilo potrebnega na cestah v Motniku in Zgornjem Motniku, kjer je bilo potrebno odstraniti zemeljske plazove in sanirati propusta večjega premera (sanacija vtočne in iztočne glave oz. cevi). Intervencija je stekla tudi na območju ceste Bistričica – Klemenčevo, kjer je bilo zaradi nalivov potrebno očistiti mulde, pomesti ceste in na novo urediti bankine.

Nanešeni pesek po neurju so ekipe odstranjevale tudi na območju Špitaliča – Nova Reber, Špitaliča – Rovt,   Okroglega in Bele. Dela s popravilom cest, čiščenjem muld in kanalov tako ni manjkalo.

 

Asfaltne ceste so bile tokrat pokrpane v Selah. Urejene so bile tudi nekatere makadamske ceste, in sicer na območju Špitaliča in Rovt.

Čiščenje ceste po nesreči

Na Kolodvorski ulici je bilo zaradi prometne nesreče potrebno očistiti cestišče. Voznik kombija je namreč zapeljal v potopni stebriček, kar je, poleg gmotne škode, povzročilo tudi razlitje olja na licu mesta.

Ob lepem vremenu izvajamo košnjo

Nadaljuje se s košnjo javnih površin, tokrat na Šolski ulici, glavni avtobusni postaji, Ljubljanski cesti, Kranjski cesti. Ob cesti na Črni Vrh se je izvajala ročna košnja.

Ostala vzdrževalna dela

Ponovno je bila potrebna menjava že večkrat poškodovanega stekla na avtobusni postaji na Ljubljanski cesti ob stanovanjskem objektu Metuljček. Na Radomeljski cesti je bil popravljen poškodovani prometni znak za slepo ulico.

Ekipa kanalizacije je kot navadno poskrbela za pripravo in organiziranje tržnega prostora, izpraznjenje javnih košev in pometanje oz. čiščenje njihove okolice. Elektro ekipa je imela veliko delo s postavitvijo in pleskanjem kandelabrov ter pripravo svetilk v Stahovici. Zamenjala je sijalke na Livarski ulici in nadaljevala z deli na kandelabrih Levstikove ulice.

V prihodnjem tednu nas spet čaka obilica dela. Pregledovali bomo naše ceste, urejali makadamske poti (Špitalič – Rovt, Špitalič – Sp. Okrog, Špitalič – Peterživec, Zg. Motnik, Soteska – Briše idr.), krpali udarne jame na asfaltnih cestah (Krivčevo), postavljali prometna ogledala (Godič, Pot na Poljane, Tunjiška cesta, Jenkova ulica), izvajali košnjo javnih površin, postavljali JVO ograje (Volčji Potok, Hruševka), asfaltirali prekope za plinske priključke (Jelovškova ulica, Godič, Molkova pot).

Kopko osvešča: Javni koši za smeti se praznijo redno

O problematiki vedno prepolnih košev smo že pisali. Kako zelo oblegan status ima ta aromatičen dekor naših pešpoti, se vedno znova lahko prepriča naša ekipa kanalizacije, ki kljub njihovemu rednemu praznjenju, še vedno naleti na pravo igro ugank.

Razrešitev ni pretežka, če pomislimo, da si nekateri javne koše omislijo za privat pivske zabave ali pa si ga predstavniki gospodinjstva prisvojijo kar za njihov generalni koš, ker je tisti pravi očitno preveč odročen. Da o drugih primerih ‘basanja košev’ in o očitnem vandalizmu nad njimi ne izgubljamo besed…

 

Naj povemo – frekventnost praznjenja košev JE določena in smo jo kot koncesionar dolžni upoštevati. Vsi koši izpraznjeni redno. In vestno. Če pa se v zgodbo o lepem in čistem okolju priplazijo takšni, ki ne igrajo po pravilih igre, se seveda zgodi, da je hitro prepolnih vseh, t. j. več kot 200 košev (tudi tistih za pasje kakce). Za to je dovolj en samcati obisk malopridneža …

Komunalno podjetje Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve