Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Na občinskih cestah zgolj nujna in vzdrževalna dela po naročilu Občine Kamnik

Komunalni vestnik: Na občinskih cestah zgolj nujna in vzdrževalna dela po naročilu Občine Kamnik

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so v preteklem tednu znova poskrbeli in postorili kopico stvari, bi jih pa zagotovo, predvsem na občinskih cestah in javnih poteh, še več, če bi le lahko…

Vestnik KPK (od 30. 7 do 5. 8. 2019)

Vzdrževanje ter urejanje občinskih cest ter javnih poti

Na občinskih cestah in javnih poteh delavci Komunalnega podjetja Kamnik že nekaj časa opravljajo zgolj nujna vzdrževalna dela in dela, ki jih naroči oz. odobri Občina Kamnik, pri čemer gre v glavnem za odpravljanje posledic močnih neviht, ali pa za kake druge nepredvidene poškodbe cest.

V preteklem tednu so bile tako urejene bankine in očiščene mulde na cestah: Pšajnovica – Gavrovnica, na Rakitovcu, med Pšajnovico in Lasenim ter Kamnikom in Palovčami.

 

Urejanja so bile deležne tudi makadamske ceste na Studencah, med Gozdom in Brezjami, na Sovinji Peči in Beli Peči ter med Poljanami in Černivcem, krpanja pa je bila deležna tudi makadamska cesta v Bistričici.

V Zgornjih Palovčah je bil zavarovan poseden del cestišča, kjer je bila zakrpana tudi več metrov dolga razpoka v cestišču, zaradi varnosti pa je bila postavljena prometna zapora.

 

Vzdrževalne in gradbene ekipe Komunalnega podjetja Kamnik bi sicer lahko v tem času, ki je kot nalašč za gradbena dela, naredile in uredile še več cest, ampak tega žal ne morejo, saj lahko, kot smo že omenili, na področju vzdrževanja cest do nadaljnjega opravljajo zgolj nujna vzdrževalna dela po naročilu občine in nadzora, v okviru razpoložljivih sredstev Občine Kamnik, ter pregledniško službo, katere frekventnost je prav tako dogovorjena z Občino Kamnik.

Izgradnja povezovalne kolesarske poti v Kamniku

V preteklem tednu se je nadaljevala izgradnja nove povezovalne poti. Dela trenutno potekajo na Kranjski cesti, kjer je bila  izvedena menjava spodnjega ustroja, zakoličba za robnike, urejena kanalizacija in napeljava za javno razsvetljavo, zaradi priklopa plina, pa je bil izveden tudi preboj pod železniško postajo.

Sanacija plazu v Stranjah

Delavci KPK so v minulem tednu nadaljevali tudi s sanacijo usada ceste. Dela so povečini že zaključena, saj so bili, razen opornega zidu in novega nasutja, zgrajeni tudi kamniti krilni zidovi, vozišče je bilo utrjeno s tamponom, izvesti pa je potrebno zgolj še pripravo na asfalt in asfaltiranje.

Izgradnja kabelske kanalizacije v Šmarci

V Šmarci se je tudi minulih dneh nadaljevalo z izgradnjo kabelske kanalizacije. Dela so, izgradnja kanala in priključkov, potekala na Pibernikovi, Nožiški in Obrtniški ulici, kar nekaj prekopov pa je bilo v preteklem tednu tudi že na novo asfaltiranih.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so tudi v minulem tednu poskrbele za nemoteno delovanje in vzdrževanje javne komunalne infrastrukture.

Redna vzdrževalna dela so bila tako izvedena na kanalizacijskih vodih in objektih, javnem vodovodnem sistemu ter sistemu javne razsvetljave vključno s semaforji.

Redno praznjenje košev in pometanje cest in ulic je bilo izvedeno na širšem območju Kamnika, nekako od Šmarce do Vrhpolj in Mekinj, poskrbljeno pa je bilo tudi za urejanje in delovanje kamniške Tržnice.

 

Okrog vodooskrbnih objektov na Iverju, Visoki Coni ter Smrečju je bila pokošena trava, na vodnem zajetju Pod Skalco je bila popravljena okvarjena loputa, odpraviti pa je bilo potrebno še nekaj drugih nepredvidenih okvar vodovodnega omrežja.

Na pokopališčih, za katere skrbi Komunalno podjetje Kamnik, je bilo poskrbljeno za redna vzdrževalna dela z odstranjevanjem plevela, urejanjem poti in čiščenje poslovilnih vežic, poskrbljeno pa je bilo tudi za nemoteno in kvalitetno organizacijo pogrebov oz. izvajanje pogrebne službe.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 6. in 12. 8. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo:

 • Ureditev makadamskih cest: KRŠIČ-BREZOVICA, STOLNIK, KAMNIŠKA BISTRICA
 • Popravilo prometnega znaka: TOMŠIČEVA
 • Postavitev cestne zapore: MESTO KAMNIK – Kamfest
 • Pregledi cest.
 • IZDELAVA KABELSKE KANALIZACIJE V ŠMARCI: izvedba kanala in priključkov (PIBERNIKOVA, OBRTNIŠKA) – nadaljevanje del
 • SANACIJA PLAZU STRANJE: priprava na asfalt, izvedba ograje zidu
 • IZGRADNJA KOLESARSKE POTI – KRANJSKA: nadaljevanje del (sledi izvedba robnikov, polaganje kock
 • Redna vzdrževalna dela (kanalizacija in kanalizacijski objekti).
 • Redna dela na tržnici.
 • Praznjenje greznic po naročilu.
 • Redno praznjenje košev in pometanje.
 • Popravilo okvare: KAJUHOVA ULICA, VRHPOLJE
 • Menjava vodomerov.
 • Košnja okrog objektov: PODGORJE, SOTESKA
 • Redna vzdrževalna dela na JR.
 • Vzdrževanje semaforjev, pregled in popravila na objektih vodovoda in kanalizacije.
 • Dela v okviru investicijskih projektov: popravilo okvar na elektro vodih pri gradbenih delih, izdelava spojk in prestavitve vodov JR

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Shrani nastavitve