Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Obilo narejenega in bober Kopko, nova maskota Komunalnega podjetja Kamnik

Komunalni vestnik: Obilo narejenega in bober Kopko, nova maskota Komunalnega podjetja Kamnik

Gradbene in vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so v preteklem tednu znova marsikaj postorile in uredile, na Dnevu narodnih noš pa se je prvič predstavil tudi bober Kopko, nova maskota kamniških komunalnih delavcev, ki bo pripomogel tudi k osveščanju.

Vestnik KPK (od 27. 8. do 2. 9. 2019)

Vzdrževanje in urejanje občinskih cest ter javnih poti

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so v preteklem tednu poskrbeli za krpanje makadamskih cest v Godiču in Kostanju, ureditev makadamskih cest med Tunjicami in Vrhovjem ter v Bističici, med Mekinjami in Godičem pa so pokrpali udarne jame v asfaltni cesti.

 

V Šmartnem je bila sanirana brežina, med Zakalom in Tunjicami je bil izkopan in očiščen jarek, na Šolski cesti je bila urejena vegetacija, na Gradišču so bili s cestišča odstranjeni nanosi peska, v Beli popravljeni temelji ograje, na različnih mestih v Kamniku pa je bila izvedena tudi košnja.

 

Razen naštetega so bile postavljene tudi cestne zapori v Hruševki in v Kamniku, na Novem trgu je bilo potrebno popraviti stebriček, izvajal pa se je tudi reden pregled občinskih cest in javnih poti na območju občine Kamnik.

Investicijski projekti v teku

Izgradnja povezovalne kolesarske poti v Kamniku

Na Kranjski cesti so bila dela že dokončana, izgradnja povezovalne kolesarske poti pa se nadaljuje Kovinarski in Kajuhovi ulici, kjer pa dela dobro napredujejo in bodo končana predvidoma v oktobru oziroma, če ne bo preveč nagajalo vreme, precej pred rokom.

Vse občane in občanke, še posebej pa pešce, ponovno opozarjamo, naj dosledno upoštevajo prometno signalizacijo ter naj, predvsem zaradi lastne varnosti, uporabljajo predvidene, urejene in označene obhode gradbišč.

Izgradnja kabelske kanalizacije v Šmarci

Dela so se nadaljevala v tudi Šmarci, kjer je večji del kabelske telekomunikacijske kanalizacije že zgrajen, trenutno pa dela potekajo na območju Habjanove ulice, kjer se sočasno gradi še nove vodovodne povezave.

Sanacija usada pod Svetim Primožem

V skladu s planom lepo napredujejo tudi sanacijska dela na cestnem usadu pod Svetim Primožem, kjer bo cesta kaj kmalu znova varna in normalno prevozna.

Sanacija ceste na Krivčevem

V prejšnjem tednu je bila dokončana tudi sanacija dela asfaltne ceste na Krivčevem, ki je znova normalno prevozna.

Sanacija ceste Špitalič – Okrog

Na lokalni cesti med Špitaličem in Okrogom so se v preteklem delu začela sanacijska dela na cestišču, na katerem bo, med drugim, izvedena tudi drenaža.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so v prejšnjem tednu, kot običajno, poskrbele za redno vzdrževanje in nemoteno delovanje javnih komunalnih sistemov (vodovod, kanalizacija, javna razsvetljava…), nemoteno delovanje tržnice ter redno praznjenje košev za smeti in urejanje okolice.

Izpraznjenih je bilo tudi nekaj greznic, na Ljubljanski cesti so bili očiščeni odtoki, v Šmartnem je bila sanirana meteorna kanalizacija, na Znojilah pa so bili izdelani usedalni jaški.

V Šmartnem je bila izvedena košnja v okolici vodooskrbnega objekta, popisani so bili številni vodomeri v gospodinjstvih, odpraviti pa je bilo potrebno tudi nekaj nepredvidenih napak na vodovodnem omrežju.

Kot običajno so vzdrževalne ekipe KPK še posebej skrbno poskrbele za redna vzdrževalna dela na pokopališčih in poslovilnih vežicah ter njihovi okolici, poskrbljeno pa je bilo tudi za nemoteno in kvalitetno izvajanje pogrebne službe ter organizacijo pogrebov.

Bober Kopko – maskota Komunalnega podjetja Kamnik

V Komunalnem podjetju Kamnik so se letos odločili pristopiti k manjšemu projektu na temo pomena oskrbe s pitno vodo. Ker vodni viri niso neomejeni, ljudje pa svojimi posegi (zlasti industrija in kmetijstvo) vplivamo na kvaliteto pitne vode, želijo s pomočjo nove maskote, bobrom Kopkom, opomniti na zavedanje pomena te, človeku nujno potrebne dobrine.

Bober Kopko se je javnosti prvič predstavil tekom letošnjih Dnevov narodnih noš, s svojo pojavo in tudi priložnostnimi darilci, pa je najbolj razveselil najmlajše občanke in občane občine Kamnik, precejšnje zanimanje pa je požel tudi med ostalimi obiskovalci prireditve, ki je bila letos, zavoljo slabega vremena, kar precej okrnjena. Se bo pa bober Kopko pogosto pojavljal tudi v prihodnje, ko bo med nas prinašal, ne le darilca, ampak tudi pomembna ozaveščevalna sporočila.

 

Bober s svojimi posegi v okolje, t. j. odnašanjem blata in drugih usedlin, pomembno prispeva k urejenosti in posledično, četudi zgolj simbolično, čistosti rečnih strug in drugih voda. Je aktivna žival, z dolgim delavnikom in jasnim ciljem. Za upravljavca večine vodovodnih sistem v Občini Kamnik je bila torej logična posledica, da si za maskoto izberejo prav to živalsko vrsto, saj si prizadevajo, da bo ‘lik’ v pomoč pri ozaveščanju ljudi in pri promociji projektov, ki še prihajajo.

S svojimi barvami (modra – voda, zelena – čisto okolje, siva – urejenost cest, gradnja), kot imenom, sovpada h grafični podobi podjetja, tako, da verjamejo, da bo hitro našel svoje mesto oz. prepoznavnost v Kamniku. Primarne njegove naloge bodo torej ozaveščanje občanov, obveščanje in opozarjanje na morebitna nepravilna ravnanja v okolju ter tudi v prometu.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 3. in 9. 9. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo:

PLAN (3. 9. 2019 – 9. 9. 2019):

 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: GRADIŠE
 • Ureditev makadamske ceste: GRADIŠČE
 • Čiščenje plevela: KOVINARSKA, VOLČJI POTOK, ŠMARCA, POVEZOVALKA
 • DNEVI NARODNIH NOŠ: postavitev zapor, čiščenje in druga ureditev centra mesta
 • Pregledi cest.
 • Asfaltiranje pločnika: BELA
 • IZDELAVA KABELSKE KANALIZACIJE V ŠMARCI: pričetek del na vodovodu (ulice: Habjanova, Livada, Štajerska)
 • IZGRADNJA KOLESARSKE POTI – KRANJSKA: nadaljevanje del: KOVINARSKA: nadaljevanje del
 • KAJUHOVA (predviden zaključek del: sredina oktobra ): nadaljevanje del
 • USAD SV. PRIMOŽ: nadaljevanje del – betoniranje plošče + vzpostavitev v prvotno stanje (okolica) – zaključek del sreda, 11. 9. 2019
 • CESTA KRIVČEVO-KRANJ
 • CESTA ŠPITALIČ – OKROG: nadaljevanje del
 • NOVI TRG: čaka začetek izvedbe
 • Redna vzdrževalna dela (kanalizacija in kanalizacijski objekti).
 • Redna dela na tržnici.
 • Praznjenje greznic po naročilu.
 • Popis vodomerov: gospodinjstva
 • Popravilo okvar: Ljubljanska cesta, Groharjeva ulica
 • Popravilo okvare: ČRPALIŠČE POD SKALO
 • Popravilo okvare: VODOHRAN KALIŠE
 • Ostalo: obnova cevovoda v Šmarci (Habjanova, Livada, Štajerska)
 • Redna vzdrževalna dela na JR.
 • Vzdrževanje semaforjev, pregled in popravila na objektih vodovoda in kanalizacije.
 • Dela v okviru investicijskih projektov: KOLESARSKA POT (postavitev in priklop svetilk), MARKOVO (dela na JR)
 • Redna vzdrževalna dela na pokopališčih: urejanje poti, odstranjevanje plevela, čiščenje mrliških vežic idr.
 • Organizacija pogrebov.
 • Druga dela…

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve