Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Obilo narejenega in prvi rojstni dan Komunalnega vestnika

Komunalni vestnik: Obilo narejenega in prvi rojstni dan Komunalnega vestnika

Poleti imajo delavci Komunalnega podjetja Kamnik, poleg rednega dela, precej opravka tudi z odpravljanjem posledic neviht, potrebno pa je poskrbeti tudi za okolico in dela na različnih investicijskih projektih. O tem, kaj vse delavci Komunalnega podjetja Kamnik počno in naredijo, pa lahko vsak teden prebirate že eno leto.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik (od 16. do 29. 7. 2019)

Vzdrževanje ter urejanje občinskih cest ter javnih poti

V drugi polovici precej nevihtnega julija so imele vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik na občinskih cestah in javnih poteh največ dela z odpravljanjem posledic neviht, ki so z močnimi nalivi največ škode naredile na makadamskih, običajno precej strmih cestah, ki vodijo do posameznih vasi in zaselkov naše občine.

Razen omenjenega urgentnega odpravljanja posledic neviht, so vzdrževalne ekipe na kamniških javnih cestah in poteh uspele izvesti tudi druga številna vzdrževalna dela.

Na asfaltnih cestah so bile krpanja udarnih jam deležne ceste med Krivčevim in Kranjskim Rakom, med Lazami in Vrhačem, med Hribom in Poreberjo, v Palovčah, Smrečju in na Selih.

Z nasipanjem in izravnavo so bile urejene javne poti med Belo in Zajasovnikom, Motnikom in Zgornjim Motnikom, v Špitaliču, Stolniku, Podstudencu ter lokalne ceste Motnik – Zajasovnik, Bočna – Menina planina, urejene pa so bile tudi makadamske ceste v Rudniku pri Radomljah, cesta Markovo – Studenca ter cesta med Gozdom in Brezjami. Na Muzejski cesti in med Spodnjimi Stranjami ter Stolnikov so bili s cestišča odstranjeni nanosi peska, na Pšajnovici, Gabrovici, Černivcu in Vegradu je bilo cestišče pometeno, na več cestah pa so bile očiščene tudi koritnice in mulde za odvodnjavanje vode s cestišča.

Ob cesti v Volčjem potoku, na Palovški in na Perovem so bile posekane in odstranjene veje, v Šmartnem je bila popravljena udrta Bankina, v Šmartnem in na Fužinah so bili zamenjani drogovi prometne signalizacije, na Medvedovi in Glavnem trgu pa so bili popravljeni stebrički in signalizacija.

 

Nekaj prometnih znakov je bilo potrebno popraviti tudi na območju Mekinj, v parku Evropa so delavci KPK odstranili grafit, med Vrhpoljami in Golicami pa so poskrbeli za praznjenje koškov za smeti in pometanje, na Gregorčičevi ulici pa postavili zaporo parkirišč.

Vzdrževalne ekipe so v minulih dneh precejšnjo pozornost poskrbele tudi urejanju javnih parkov ter grobišč ter košnji javnih površin.

Pri tem so delavci uredili in pokosili park padlim v 1. svetovni vojni, Kalvarijo ter grobišče v Kamniški Bistrici, kot običajno pa so poskrbeli tudi za urejanje pokopališč in poslovilnih vežic.

Izgradnja nove kolesarske poti v Kamniku

Med večja in opaznejša gradbišča na območju Kamnika zagotovo sodi izgradnja novih povezovalnih kolesarskih poti.

Dela trenutno potekajo pri železniški postaji na Kranjski cesti, kjer so gradbene ekipe že odstranile stari asfalt, robnike in javno razsvetljavo ter pričele z izkopom in polaganjem novih vodov za komunalno infrastrukturo, medtem ko je bila na Kajuhovi in Kovinarski že izvedena tudi zakoličba nove kolesarske trase.

Sanacija plazu na Žalah in v Stranjah

Lepo napredujejo tudi dela sanacije plazu oz. cestnih usadov v Žalah in Stranjah.

Na Žalah oz. Milem vrhu je bila v minulem tednu nameščena varovalna ograja, s čemer so bila sanacijska dela na plazu zaključena, omenjen odsek ceste pa je odslej urejen in varnejši.

V Stranjah, kjer je bil že zgrajen kakih 50 metrov dolg oporni zid ter urejena drenaža in meteorna kanalizacija, se dela sicer še nadaljujejo, vendar se tudi tu počasi bližajo koncu, tako da bo cesta znova urejena in normalno prevozna.

Izgradnja kabelske kanalizacije v Šmarci

V Šmarci gradbene ekipe KPK nadaljujejo z izgradnjo kabelske kanalizacije za širokopasovne povezave in priključkov. Na Bistriški ulici je bilo že izvedeno asfaltiranje prekopov, dela pa se nadaljujejo na območju Trate, Trga padlih Borcev in na Pibernikovi ulici.

Vzdrževanje kanalizacije, vodovoda, javne razsvetljave in pokopališč

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so tudi v minulih dneh poskrbeli za redna vzdrževalna dela na sistemih javne komunalne infrastrukture.

Poskrbeli so za nemoteno delovanje kanalizacijskega in vodovodnega sistema, sistema javne razsvetljave in semaforjev, pleskanje drogov, praznjenje koškov za smeti po celi občini, urejanje okolice ter vzdrževanje in urejanje pokopališč ter poslovilnih vežic. Odpraviti je bilo potrebno tudi nekaj nepredvidenih okvar in napak, ki pa, po zaslugi hitrega ukrepanja, niso povzročile večjih motenj.

Vzdrževalne ekipe so poskrbele tudi za redna dela na tržnici, po naročilu občanov izpraznile nekaj greznic, popisale ter po potrebi zamenjale vodomere, v pa Bistričici zamenjale zasun.

Med Gozdom in Studenci je gradbena ekipa nadaljeval z dograditvijo oz. povezavo dveh vodovodnih sistemov, kot vedno je bilo poskrbljeno tudi za nemoteno in kvalitetno izvajanje pogrebne službe ter vzdrževanje pokopališč in poslovilnih objektov, izvedena pa je bila še vrsta drugih del.

Prvo leto Komunalnega vestnika

Naj za konec tokratnega Komunalnega vestnika navedemo še majhno zanimivost, da je Komunalni vestnik na portalu Kamnik.info, ki so ga bralci in občani kamniške občine zelo dobro sprejeli ter ga redno berejo, 1. avgusta praznoval prvo leto delovanja.

V tem času je bilo, vključno s tokratnim, objavljenih 48 tedenskih vestnikov Komunalnega podjetja Kamnik. Razen tega je bilo objavljenih tudi več kot še enkrat toliko različnih ažurnih obvestil, ki so, vsaj upamo tako, v marsičem pripomogla k boljšemu obveščanju občanov in bralcev. Vestniki in obvestila pa niso zgolj obveščali, ampak so obenem omogočili tudi vsaj približen vpogled v pester delovni utrip kamniških komunalnih delavcev, ki z veseljem in kvalitetno opravijo vse, kar jim je zaupano in naročeno, če bi bilo to mogoče, pa bi zagotovo naredili še več.

Žal vseh želja in predlogov občanov, četudi bi jih radi, ne morejo izpolniti, saj odločanje o razporajanju sredstev, ki so namenjena urejanju občinske infrastrukture ni v njihovi pristojnosti. Marsikdo od občanov tega še vedno ne razume, vseeno se pa kamniški komunalci trudijo, da bi bilo urejenega kar največ,  pristojne na Občini Kamnik pa redno obveščajo o ugotovitvah rednih pregledov ter opozarjajo na številne stvari in težave občanov, ki bi jih bilo potrebno čim prej urediti. To pa bodo, poleg vsega dela, ki ga že opravljajo, počeli tudi v prihodnje. Zagotovo že tudi v prihodnjem tednu, ki bo, kot lahko razberete iz okvirnega načrta dela, znova delovno pester.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 30. 7. in 5. 8. 2019 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo:

 • Redna vzdrževalna dela: čiščenje prepustov in gredanje cest – nadaljevanje del po neurju idr.: BREZJE, GOZD, PODSTUDENEC, TROBELNO
 • Na področju vzdrževanja cest se do nadaljnjega opravljajo zgolj nujna in vzdrževalna dela po naročilu občine in nadzora, v okviru razpoložljivih sredstev Občine Kamnik ter pregledniška služba, katere frekventnost je prav tako dogovorjena s strani občine Kamnik.
 • IZDELAVA KABELSKE KANALIZACIJE V ŠMARCI: izvedba kanala in priključkov (PIBERNIKOVA, NOŽIŠKA, OBRTNIŠKA)
 • SANACIJA PLAZU STRANJE: izvedba krilnih zidov v kamnu in izvedba nasipa s tamponom – do 14.8.19 priprava na asfalt
 • IZGRADNJA KOLESARSKE POTI – KRANJSKA: menjava spodnjega ustroja, zakoličba za robnike (j del), izvedba JR, preboj pod železniško postajo zaradi priklopa plina
 • Redna vzdrževalna dela (kanalizacija in kanalizacijski objekti).
 • Redna dela na tržnici.
 • Praznjenje greznic po naročilu.
 • Redno praznjenje košev in pometanje.
 • Košnja okrog objektov: IVERJE, VISOKA CONA, PODGORJE
 • Popravilo na vodnem zajetju: ‘POD SKALCO’ (okvara lopute)
 • Popravilo drugih okvar: VELIKA LAŠNA, VRHPOLJE
 • Redna vzdrževalna dela na JR.
 • Vzdrževanje semaforjev, pregled in popravila na objektih vodovoda in kanalizacije.
 • Dela v okviru investicijskih projektov: kolesarska pot (KRANJSKA CESTA).
 • Popravilo črpalke – črpališče Vrhpolje (POD SKALCO).
 • Redna vzdrževalna dela na pokopališčih: urejanje poti, odstranjevanje plevela, čiščenje mrliških vežic idr.
 • Organizacija pogrebov
 • Odprava morebitnih napak in okvar
 • Druga dela…

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Shrani nastavitve