Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Pločnik je že zgrajen, na prenovljenem Glavnem trgu pa bo kmalu stala novoletna jelka

Komunalni vestnik: Pločnik je že zgrajen, na prenovljenem Glavnem trgu pa bo kmalu stala novoletna jelka

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so tudi v prejšnjem tednu nadvse hiteli z deli na različnih gradbiščih. Pločnik med Zdušo in Podjelšami je bil asfaltiran že v soboto, prenova Glavnega trga je povsem pri koncu, marsikje v Tuhinjski dolini pa so se razveselili na novo urejenih in asfaltiranih ulic, ki so bile še nedolgo tega povsem razkopane.

Prenova Glavnega trga

Dela prenove Glavnega trga so povsem pri koncu, saj je tlakovanje z granitnimi kockami že končano, tako da morajo delavci Komunalnega podjetja Kamnik, ki jih je za  potrebno pohvaliti, saj so nemalokrat delali vse do trde teme, zgolj še zafugirati reže, pospraviti gradbeno ograjo in trg, na katerem bo že kmalu stala tudi novoletna jelka, še dokončno očistiti.

Predvidoma bo fugiranje rež izvedeno še ta teden, razen morda v primeru, če kvalitetne izvedbe del ne bi dopuščale prenizke temperature. Prenova Glavnega trga, zaradi obsežnih arheoloških raziskav, ki so potekala celo poletje, sicer res traja dlje, kot je bilo prvotno načrtovano, kljub temu pa je, v primeru, da vreme ne bo primerno, najbrž bolje potrpeti še kak dan ali dva. Ampak vremenska napoved za prihodnje dni je ugodna, tako da se lahko nadejamo najboljšega.

Gradnja pločnika Zduša – Podjelše

Povsem pri koncu so tudi dela izgradnje pločnika med Zdušo in Podjelšami, kajti pločnik je bil zgrajen in asfaltiran že v soboto dopoldan, tako da so se tamkajšnji krajani že na volilno nedeljo lahko do volišč podali po novem pločniku.

V začetku tega tedna so bili postavljeni tudi stebri javne razsvetljave, ki bodo predvidoma že do konca tega tedna opremljeni tudi s svetili, s čemer bo, pred predvidenim rokom, zaključena še ena izmed investicij Občine Kamnik, ki je bila zaupana Komunalnemu podjetju Kamnik.

Izgradnja kanalizacije in vodovoda v Tuhinjski dolini

Z nezmanjšanim tempom so se v preteklem tednu nadaljevala tudi dela na različnih koncih Tuhinjske doline, kjer gradbene ekipe Komunalnega podjetja Kamnik gradijo kanalizacijo, vodovod in tudi telekomunikacijske vode.

V Srednji vasi so dela v polnem teku, saj se polagajo cevi tako za fekalno, kot tudi obnovljeno meteorno kanalizacijo, obenem pa še cevi za telekomunikacijske vode oz. optiko.

 

Dela se nadaljujejo tudi v vasi Vrhpolje, kjer se poleg hišnih kanalizacijskih priključkov, obnavlja še meteorna kanalizacija ter gradi novo vodovodno omrežje.

Zaključka del izgradnje kanalizacije pa so se v minulem tednu zagotovo razveselili krajani Buča in Lok, kjer so delavci Komunalnega podjetja Kamnik že asfaltirali marsikatero izmed še nedavno tega povsem razkopanih ulic oz. cest.

Dela sicer še niso v celoti zaključena, saj se v Lokah nadaljuje izgradnja črpališča, kar pa za tamkajšnje prebivalce zagotovo ni več tako moteče, kot pa so bila razkopana dvorišča in ceste.

Obnova in dozidava vodohrana v Črni

Vsaj še dobra dva meseca se bodo nadaljevala tudi dela obnove in dozidave vodohrana v Črni, kjer je bila v prejšnjem tednu, da bo dobava pitne vode občanom kar najmanj motena, že postavljena tudi začasna cisterna za vodo, utrjena pa je bila tudi cesta do samega vodohrana oz. delovišča.

 

Ko pa smo že ravno pri vodovodu, pa omenimo še, da so delavci KPK v prejšnjem tednu poskrbeli tudi za redno vzdrževanje vodovodnih objektov, vodohranov in črpališč, čakajo pa še na odgovor PGD Duplica, da pregledajo in morebiti popravijo tudi trinajst hidrantov na Duplici.

Rekonstrukcija vodovoda Tunjiška – Žale

Pretekli teden so bila zaključena tudi rekonstrukcijska dela na javnem vodovodnem omrežju med Tunjiško cesto in Žalami, kjer je bila, da dolžini kakih 70 metrov, položena nova vodovodna cev.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Če ne bo že v kratkem ponovno kakih obsežnejših deževnih padavin, bo vožnja po makadamskih cestah med Tunjicami in Zadnjim vrhom, Tunjiško Mlako in Vrhovnikom ter v Stolniku, vsaj nekaj časa prijetnejše in varnejše za vožnjo. Delavci KPK so jih namreč v prejšnjem tednu na novo nasuli in uredili, tako da se nadejamo, da bodo v takšnem stanju zdržale vsaj do pomladi.

Pred pričetkom zimske službe je bilo prejšnji teden na občinskih cestah poskrbljeno tudi za postavitev snežnih kolov ter opozorilnih znakov za zimsko službo, ki pa niso bili postavljeni prav nič prekmalu, kajti pretekle dni je bilo potrebno, zaenkrat zgolj v višjih predelih občine, že opraviti prvo oranje in posipanje cest.

Kanalizacija

Vzdrževalne ekipe KPK so v prejšnjem tednu poskrbele tudi za redna vzdrževalna dela in preglede kanalizacijskega sistema na območju Žal, IKŠ-ja, Na Produ, Podgorju, Qlandie ter v Volčjem Potoku, kjer so bila pregledana in očiščena črpališča.

V Lokah v Tuhinju je bilo izvedeno čiščenje priključne kanalizacije, v Vrhpoljah in na območju Tunjic so bila očiščena črpališča, sonde in plovci, pregledana in očiščena je bila tudi čistilna naprava v Črni,  na Tunjiški cesti očiščena kanalizacija in prepusti, v Županjih Njivah, Zagorici in pri IKŠ – Kamnik so bila strojno očiščena črpališča, v vaseh in zaselkih, ki še nimajo kanalizacije, pa je bilo izpraznjenih tudi precej greznic.

Deratizacija kanalizacijskega sistema

Naj ob tem dodamo še, da je bila prejšnji teden na območju Kamnika, Podgorja, Duplice, Bakovnika in Kovinarske ulice, izvedena tudi deratizacija kanalizacijskih vodov, kar utegne zagotovo v veliki meri zmanjšati pojav neljubih glodavcev, ki se nemalokrat pojavijo in razmnožijo tudi zaradi nevednosti posameznih občank in občanov, ki v kanalizacijo spuščajo oz. odmetavajo tudi hrano in organske odpadke.

Ne hranite podgan!

Organski odpadki, denimo ostanki hrane iz gospodinjstev ali obratov za pripravo hrane ne sodijo v kanalizacijo, saj povečujejo obremenitev odpadne vode in povečujejo količino usedlin, ki pospešujejo gnitje, s čemer povzročajo neprijetne vonjave, poleg tega pa so tovrstni organski odpadki vaba in hranilo za glodavce, ki se zaradi tega lahko prekomerno razmnožijo.

Javna razsvetljava

Vzdrževalne ekipe Komunalnega podjetja Kamnik, ki so zadolžene za javno razsvetljavo, so v prejšnjem tednu začele tudi s postavljanjem lučk oz. novoletne okrasitve mesta, 14. novembra 2018 pa so, v počastitev dneva sladkornih bolnikov, stražni stolp na Malem gradu osvetlili z modro, izvedena pa so bila tudi tekoča vzdrževalna dela na javni razsvetljavi, semaforjih in črpališčih.

Vzdrževanje pokopališč in odstranjevanje odpadlega listja

Kamnik je eno izmed bolj zelenih mest, kar je sicer nadvse dobrodošlo in lepo, obenem pa delavcem KPK, vsaj v jesenskem času, naloži kar nekaj dela, saj je potrebno z ulic, parkov in pokopališča odstraniti precejšnje količine odpadlega listja, ki ga delavci pograbijo in odpeljejo na kompostiranje, kot so to počeli tudi v preteklem tednu.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med  20. in 26. 11. 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

 • ureditev makadamskih cest: Krivčevo – Kranjski Rak in Žaga – Podstudenec
 • ureditev bankin
 • aktivnosti zimske službe: postavitev prometne signalizacije, priprava cestišč
 • zaključek del na Glavnem trgu
 • postavitev in priklop javne razsvetljave ob novem pločniku med Zdušo in Podjelšami
 • nadaljevanje izgradnje kanalizacije, vodovoda in telekomunikacijskih vodov v Tuhinjski dolini
 • nadaljevanje rekonstrukcije vodohrana v Črni
 • zaključna dela rekonstrukcije dela vodovoda med Tunjiško cesto in Žalami,
 • redni pregled kanalizacijskih črpališč in razbremenilnikov ter praznjenje greznic
 • deratizacija kanalizacijskega sistema
 • pregled in popravilo hidrantov na območju Gozda
 • tekoče vzdrževanje javne razsvetljave, semaforjev in črpališč
 • redna vzdrževalna dela na pokopališču Žale

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve