Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Priprave na nočno asfaltiranje križišča in številna vzdrževalna dela

Komunalni vestnik: Priprave na nočno asfaltiranje križišča in številna vzdrževalna dela

Zaradi obilice del se nam je pretekli teden zdel še krajši kot sicer, obenem pa smo hiteli z deli, ki jih je potrebno izvesti še pred prihodom jeseni in morebitnim slabim vremenom. Znova poročamo o lepem napredku del v Stahovici, kjer se pripravljamo na nočno asfaltiranje križišča, obenem pa tudi o številnih drugih pomembnih delih, ki so bila izvedena na območju naše občine.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

BLIŽA SE NOČNO ASFALTIRANJE V STAHOVICI

Približujemo se fazi, ko bo zaradi nočnega asfaltiranja v sklopu sanacije križišča v Stahovici, izvedena zalasba popolna zapora območja omenjenega križišča, in sicer z namenom, da bi nujna dela potekala čim bolj varno, obenem pa kar najmanj vplivala na redne prometne tokove, saj je križišče v Stahovici eno izmed najbolj obremenjenih, obenem pa tudi najpomembnejših križišč v občini.

Pred zdaj že znanim datumom izvedbe nadaljujemo z deli na t. i.  III. in VII. cestnem profilu. V tem tednu so se delali strojni izkopi, polagali so se kanalizacija, vodovod in optika, izvajala se je drenaža, postavljali so se temelji in jaški za semaforje, rušili propusti in postavljali hidranti.

NA VREMŠAKOVI ULICI JE NAREJENEGA ŽE OKOLI 80 m NOVEGA VODOVODA IN KANALIZACIJE

Nadaljujemo z deli v sklopu sanacije vodovoda in fekalne kanalizacije na Vremšakovi ulici. Zaradi del prebivalce območja znova obveščamo o možnostih motene oskrbe s pitno vodo. Do zdaj je bilo položenega okoli 80 m vodovoda in kanalizacije.

NAPREJ NA STUDENCIH

Prva kamnita zložba že stoji. V tem tednu je ekipa nadaljevala z nasipanjem zgornjega dela ceste (okoli 120 m). Sledi izvedba 2. opornega zidu (30 m), ki je predvidena za prihodnji teden.

NOVA PRIDOBITEV NA OBMOČJU KNJIŽNICE IN GLASBENE ŠOLE

V tem tednu smo izvajali tudi pripravo terena na montažo novih klopi – počivališča na Kajuhovi cesti, neposredno ob Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik. V okviru del je bilo potrebno nasutje tampona, polaganje travnih plošč in postavitev stebričkov. Nove klopi, ena kotna in dve samostojni, so že na uporabo.

VELIKO DEL NA VERTIKALNI SIGNALIZACIJI

Posvečali smo se popravilom, čiščenju in postavitvi prometnih znakov ter prometnih ogledal. Popravila znakov so se izvedla na Ljubljanski cesti, na povezovalki, na Kovinarski in Bistriški cesti, na Mlakarjevi ulici v Kamniku pa je bila potrebna menjava grdo zarjavelih drogov. Nova prometna ogledala stojijo v Godiču, na Tunjiški cesti, na Jenkovi ulici in na Poti na Poljane. Kjer je bilo to potrebno, smo odstranili odvečno drevje in zagotovili vidnost prometnih znakov.

UREJAMO MAKADAMSKE IN ASFALTNE CESTE

Urejene makadamske ceste so prav tako ena izmed naših prioritet. Bili smo na cesti Špitalič – Okrog pri Motniku, Špitalič – Peterživec, Zgornji Motnik, Bela, Soteska – Briše. Za krpanje udarnih jam na asfaltu je bilo v tem tednu na sporedu območje Krivčevega. Na cesti Bistričica – Klemenčevo smo izvedli temeljito čiščenje in uredili bankine. Na območju  Gabrovnice in Pšajnovice je bil s ceste odstranjen odvečni pesek.

ASFALTIRANJE PREKOPOV ZA PLINSKE PRIKLJUČKE

Asfalterski stroj je bil v pogonu na Jelovškovi ulici, v Godiču in na Molkovi poti, kjer je tekla zadnja faze iz naslova izvedbe novih plinskih priključkov.

DELA V KERŠMANČEVEM PARKU

Opravila v Keršmančevem parku so bila tokrat drugačne narave. Poskrbeli smo za zavarovanje nevarnih delov največjega igrala in ureditev betonskih jaškov.

ŠE VEDNO SANIRAMO POSLEDICE NEURIJ IN ČISTIMO ODTOČNE JAŠKE

Škodo na cestah in cestni infrastrukturi, ki jih je povzročilo nedavno neurje, smo sanirali tudi v tem tednu. Največ jih je bilo na območju Špitaliča in Motnika. Vtočni jaški so se čistili v Bistričici in Okroglem.

 

Poglejmo še, katera vzdrževalna dela nas čakajo v prihodnjem tednu:

  • Pregled cest
  • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Sela, Bela
  • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Šolska
  • Čiščenje peska iz travnika: Bela-Zg. Motnik
  • Postavitev JVO ograje: Volčji Potok, Hruševka

ZAČETEK NOVEGA ŠOLSKEGA LETA

Za konec še namig. Ker se bliža 1. šolski dan in ker je naše poslanstvo tudi zagotavljanje varnih prometnih poti, bo otroke v šolske klopi v naslednjem tednu pospremil prav poseben ‘cestni čuvaj’.

 

OBVESTILO O ZAPORI KRIŽIŠČA V STAHOVICI

POZOR: OBVESTILO O POPOLNI ZAPORI KRIŽIŠČA V STAHOVICI OD SOBOTE, 5. SEPTEMBRA 2020, OD 19. URE DO NEDELJE, 6. SEPTEMBRA 2020, DO 5. URE
Obveščamo vas, da bo zaradi asfaltiranja križišča regionalnih cest v Stahovici (pri Calcitu) veljala popolna zapora cest v območju križišča, in sicer od sobote, 5. septembra 2020, od 19. ure do nedelje, 6. septembra 2020, do 5. ure. Za red in varnost bo skrbela redarska služba Občine Kamnik. Opozarjamo, da je na območju križišča prepovedan promet za tovorna vozila vse do ponedeljka, 7. septembra 2020, do 5. ure. V primeru slabega vremena se bo asfaltiranje izvajalo od sobote, 12. septembra 2020, od 19. ure do nedelje, 13. septembra 2020, do 5. ure.

Zahvaljujemo se za razumevanje in potrpežljivost v času trajanja del.
Komunalno podjetje Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve