Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Priprave na zimo in druga vzdrževalna dela ter opozorilo obiskovalcem pokopališč

Komunalni vestnik: Priprave na zimo in druga vzdrževalna dela ter opozorilo obiskovalcem pokopališč

Kljub epidemiji so vzdrževalna dela in dela na gradbiščih v minulem tednu potekala domala nemoteno, ob prihajajočem prazniku, ko se bomo spomnili vseh naših pokojnih, pa ne pozabite, da preventivni ukrepi veljajo tudi na pokopališčih.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Nadaljujejo se priprave na prihod zime

Prihaja zima in z njo priprave na zimsko službo, ki jo v Komunalnem podjetju Kamnik d.o.o. uspešno izvajamo v sodelovanju z več kooperanti. Z vidika ureditve cest so najbolj problematični predvsem odročni in višji predeli občine Kamnik, kjer smo najprej pohiteli s pripravami. Do 15. novembra, ko se na cestah začne uradna zimska sezona, je sicer še nekaj časa za postavitev snežnih kolov, zimske prometne signalizacije, priprave deponij in zagotovitev tehnično brezhibne mehanizacije, ker pa je zima rada muhasta, včasih pa tudi (pre)zgodnja, se na njen prihod intenzivno pripravljamo.

Širino vozišča smo s snežnimi koli v tem tednu označili na cestah Krivčevo – Kranjski Rak, Buč – Hruševka ter Bistričica – Klemenčevo – Lenart, kjer bilo to potrebno, pa smo postavili tudi ustrezno zimsko prometno signalizacijo.

Dela na naših cestah

Če smo se v preteklih tednih v večji meri posvečali popravilom vertikalne prometne signalizacije, smo v tem tednu več pozornosti namenili tudi obnovi horizontalne signalizacije. Popraviti je bilo potrebno zbledele talne označbe prehodov za pešce in avtobusnih postajališč na Ulici Matije Blejca, na Ljubljanski cesti in na Šolski ulici, popravili pa smo tudi litoželezne stebričke na Trgu talcev in prometne znake v Volčjem Potoku ter na Brezjah.

 

V jesenskem času je redno čiščenje vtokov še bolj pomembno kot sicer. Naši vzdrževalci so v teh dneh uredili vtoke na Kranjski cesti in Ljubljanski cesti, urejala pa je tudi odvodnjavanje na Tunjiški Mlaki in v Stari Selih.

 

Bili smo tudi v Tunjicah, kjer se je, zaradi vdorov odvečne površinske vode s ceste, na dvorišča posameznikov postavljalo dodatne robnike.

Na uvozu na Tunjiško cesto je bila sanirana vodovodna okvara, ki je zahtevala začasno prekinitev oskrbe s pitno vodo in posege v cestni odsek. Se je pa že konec tega tedna na omenjenem delu ceste izvedla priprava na asfalt in končno asfaltiranje, tako da bo cesta že kaj kmalu znova takšna, kot mora biti.

V Špitaliču, Pšajnovici in na Lasenem smo poskrbeli za krpanje cest s hladno maso, več  lukenj pa je nastalo na makadamskih cestah Tunjice – Zadnji Vrh in Brezje – Gozd, ki so zdaj spet normalno prevozne. Pokrpano je bilo območje pri športni dvorani na Šolski ulici.

Vzdrževanje pokopališč in povojnih grobišč

Zaradi bližajočega se prvega novembra se je v tem tednu, kot običajno, več pozornosti namenilo tudi ureditvi pokopališč in površin v njihovi neposredni bližini. Na pokopališčih se na poteh nasul dodaten pesek, na Žalah se je izvajala tudi košnja, elektro ekipa pa se je posvetila čiščenju svetilk. Prav tako nismo pozabili na pometanje listja, odstranjevanje smeti in druga dela, ki so  potrebna za zgleden dom pokojnih, pred dnevom spomina na mrtve, pa je bilo potrebno urediti tudi površine povojnih grobišč.

 

Z dostavo in prodajo peska na pokopališču, pa smo marsikateremu občanu v veliki meri tudi olajšali urejanje grobov.

Opozorilo: Ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s COVID – 19 veljajo tudi na pokopališčih

Vse obiskovalce pokopališč Žale, Mekinje, Podgorje in Nevlje želimo opomniti, da se sprejeti odlok vlade o omejitvah gibanja izven domače občine, nanaša tudi na obisk grobov. Dovoljenje za obisk groba v drugi občini ima tako samo oseba, ki je lastnik ali plačnik najema za grob, kar bodo posamezniki morali izkazati z najemno pogodbo ali drugim ustreznim dokazilom.

Sočasno velja poziv starejšim in osebam iz ranljivejših skupin, četudi nameravajo obiskati grob znotraj občine, da se obisku pokopališč izognejo v čim večji meri in ga prestavijo, z vidika zdravstvene ogroženosti, v varnejši čas. Obenem tudi tu velja omejitev zbiranja ljudi na največ šest oseb hkrati.

Dela v Oševku

V tem tednu se je ena izmed naših terenskih ekip lotila obnove nekaj več kot 30 metrskega odseka ceste v Oševku, katere stanje je bilo že dlje časa vse prej kot zavidljivo. V sklopu del se je bilo potrebno izvesti izkop ter z menjavo nasutja utrditi stene in ustroj ceste. Zaradi škodljivega vpliva zaledne in talne vode, pa je bilo potrebno izvesti tudi obsežno drenažo.

Asfaltirana Vremšakova ulica

Po dlje časa trajajoči obnovi kanalizacije in vodovoda se je v tem tednu izvedla zaključna faza del na Vremšakovi ulici, in sicer asfaltiranje, ki je bilo izvedeno in zaključeno v sredini tega tedna.

Sklepna faza del v Stahovici

V Stahovici se je stalna gradbena ekipa posvečala zaključnim delom v zadnji fazi gradbišča, kjer so bili položeni še robniki in kocke. Pripravi na asfalt je konec tedna sledilo asfaltiranje pločnika na levi strani v smeri proti Črnivcu. Sledilo je še niveliranje jaškov in cestnih kap na zadnjem delu še nedokončanega cestnega odseka, ki za sklenitev del potrebuje le še asfalt. Projekt se bo zaključil z izvedbo talnih označb, ureditvijo bankin in montiranjem ograj.

Plan vzdrževalnih del v prihodnjem tednu

V predzadnji mesec letošnjega leta bomo zakorakali z naslednjimi načrtovanimi vzdrževalnimi deli:

  1. KRPANJE UDARNIH JAM NA MAKADAMSKIH CESTAH: Brezje – Gozd
  2. KRPANJE UDARNIH JAM NA ASFALTNIH CESTAH: Markovo, Volčji Potok
  3. POSTAVLJANJE SNEŽNIH KOLOV: po programu zimske službe
  4. ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN: praznjenje košev za smeti, košev za pasje iztrebke ter odvoz in deponiranje odpadkov
  5. PRIPRAVA TRŽNEGA PROSTORA

ter drugimi rednimi vzdrževalnimi deli gospodarskih javnih služb s področja zagotavljanja oskrbe s pitno vodo in s področja odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

Ostanite zdravi!

Komunalno podjetje Kamnik

 

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve