Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Skrbne priprave na nocojšnje nočno asfaltiranje in akcija za boljšo prometno varnost

Komunalni vestnik: Skrbne priprave na nocojšnje nočno asfaltiranje in akcija za boljšo prometno varnost

V noči iz sobote, 5. septembra 2020, na nedeljo, 6. septembra 2020, bomo ob 19. uri izvedli asfaltiranje ceste, ki se obnavlja v sklopu sanacije križišča v Stahovici. Ker bodo dela potekala ponoči, bo ob tem potrebno zagotoviti dodatno razsvetljavo. Za red in usmerjanje prometa bo poskrbljeno s strani občinske redarske službe. V kolikor bodo dela tekla skladno z načrtom, bo cesta znova prevozna v nedeljo od 5. ure dalje. Vremenska napoved je obetavna, zato večjih nevšečnosti ne pričakujemo. Tovorna vozila bodo cesto lahko ponovno uporabljala od 7. septembra, prav tako od 5. ure dalje.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Delovno razbohotena Stahovica

Zdaj vas večina najbrž že ve, da se v Stahovici obeta popolna zapora ceste v nočnem času. Odločitev, da se asfaltiranje izvede ponoči temelji predvsem na dejstvu, da gre za območje, da se v napovedanem terminu pričakuje veliko število izletnikov in turistov. Dnevna zapora bi bržkone povzročila malo morje nevšečnosti in prometni kaos, manj časa pa bi bilo tudi za utrditev asfalta.

Pred skorajšnjo nočno akcijo, pa preverimo še obseg izvedenih del iztekajočega se tedna. Dela so potekala in se hkrati končujejo na ti. III. in VII. fazi ceste. V III. fazi se je izvajala menjava spodnjega ustroja ceste, izgradnja pločnika z novimi granitnimi robniki in izgradnja dela fekalne kanalizacije ter priprava na asfaltiranje.

V sklopu VII. faze se je izvedla menjava spodnjega ustroja ceste, izgradnja kanalizacije, vodovoda ter drenaža. Potekala je izvedba optike in javne razsvetljave, izgradnja katere se bo še nadaljevala. Del VII. faze ceste je že pripravljen za grobo asfaltiranje.

V križišču se je izvedla montaža semaforjev, pred tem tudi javne razsvetljave. Za potrebe nočnega asfaltiranja se je pripravila dodatna osvetlitev ceste.

Zahtevno delo na Vremšakovi ulici

Smo v zadnjem delu oz. bolje rečeno v zadnjih 30 m sanacije vodovoda in kanalizacije na Vremšakovi ulici. Delo je precej zahtevno, saj morajo biti delavci, spričo številnih in najrazličnejših vodov, nenehno izjemno pozorni in natančni. Dodatna dela so nastala zaradi težav z optičnimi kabli – za položitev kanalizacije je bilo potrebno podreti stare in zgraditi nove optične jaške. Sočasno s kanalizacijo poteka obnova vodovoda in izvedba vodovodnih priključkov; v celotnem sklopu del jih bo narejenih okoli 10. Za piko na i se izvajajo tudi plinski priključki.

Okoliške prebivalce ponovno obveščamo, da zaradi del lahko prihaja do motene oskrbe s pitno vodo, ki pa ni vnaprej predvidena. V primeru, da pride do dolgotrajnejših motenj, prebivalce pozivamo, da spremljajo objave na naši spletni oz. FB strani.

Cesta na Studencih

Dela minulega tedna so temeljila predvsem na izkopu in porezu brežin, sečnji grmovij, dreves in odvozu materiala. Izvedli sta se zakoličba ceste in določitev višin, z izkopom temeljev, pa se že izvaja tudi izgradnja drugega opornega zidu oz. kamnite zložbe, ki bo cesto varovala pred podori.

Vsakodnevna vzdrževalna dela

Dela na cestah so naša stalnica. Pokrpali smo asfaltno cesto Godič – Brezje nad Kamnikom in cesto v Lanišah. Zakrpali smo luknje več makadamskih cest – območje na Šolski ulici (poleg športne dvorane), makadam pri GSŠRM, cesto v Tunjicah (do meje z občino Komenda) in makadam v Županjih Njivah. Še vedno odstranjujemo odvečni pesek s travnikov (Bela – Zgornji Motnik) in cest (Smrečje – Gozd). Bankine smo v tem tednu uredili v Beli. V Stolniku je bilo potrebno s ceste odstraniti podrto drevo.  Z ograjo je bilo zavarovano nevarno območje ceste v Volčjem Potoku in v Hruševki. Popravljali ali na novo postavljali smo prometne znake na Poti v Rudnik, v Volčjem Potoku, na cesti Šmartno – Pšajnovica, na krožišču pri Mercatorju, na Kovinarski cesti in na povezovalki, kjer so bili znaki očitno namerno podrti, opravljena pa je bila še vrsta drugih vzdrževalnih del.

Urejamo pokopališča

Ekipa vzdrževalcev je s košnjo in ureditvijo žive meje poskrbela za lepši videz pokopališča v Nevljah, v Podgorju in v Mekinjah.

Odpravljanje več vodovodnih okvar

Ekipa vodovoda se je poleg rednih vzdrževalnih del zamudila z odpravljanjem ali iskanjem več okvar, med drugim na Vremšakovi ulici, na Kališču, na Gozdu in drugje.

Stopaj varno, vozi previdno

Teden je popestril in minil v znamenju promocije varne poti v šolo, ki smo jo izvedli sočasno s pričetkom šolskega leta 2020/2021.

Obiskali smo matične osnovne šole v Kamniku – OŠ Toma Brejca, OŠ Frana Albrehta, OŠ Stranje, OŠ Šmartno v Tuhinju in OŠ 27. julij. Ker so naše ceste vedno bolj prometne, je vsakodnevna skrb za varnost ena naših poglavitnih odgovornosti. Ozaveščanje je potekalo ob pomoči našega bobra Kopka – ponavljanje osnov prečkanja cestišča je ponekod potekalo kar v praksi. Za še večjo varnost bodo poskrbeli svetlobni trakovi, ki so se jih razveselili naši najmlajši šolarji.

Nekatera vzdrževalna dela, ki nas čakajo v sledečem tednu so:

 • Pregled cest
 • Ureditev makadamske ceste:
  • Košiše
 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah:
  • Gozd
  • Podlom
 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah:
  • Bela
  • Stolnik
  • Markovo-Studenca
 • Ureditev bankin:
  • Bela
  • Klemenčevo
 • Ureditev uvoza občinske ceste:
  • Velika Lašna-Obrše

TELEGRAM, GA ŽE IMATE?

Bodite obveščeni o aktualnih zaporah in vodovodnih okvarah

Zakaj se naročiti na obvestila preko aplikacije Telegram?

Preprosto: ker je brezplačno. In tako bo ostalo.
Bodite obveščeni o okvarah na vodovodnem omrežju, vzdrževalnih delih ter zaporah prometa.

Saj to ni virus, kajne?

Obvestila so popolnoma varna. Preko sistema ne boste prejemali nikakršnih reklam, le informacije, ki vam bodo lajšale vsakdan.

Kako se naročim?

Povsem enostavno: na telefon, računalnik ali tablico si namestite brezplačno aplikacijo Telegram, preko katere deluje sistem obveščanja.
Po namestitvi le kliknete na našo povezavo v nadaljevanju sporočila ter se pridružite našemu kanalu.
Komunalno podjetje Kamnik ne zbira osebnih podatkov uporabnikov sistema obveščanja, zagotavljamo anonimnost.

Več na naši spletni strani: www.kpk-kamnik.si

Komunalno podjetje Kamnik

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Shrani nastavitve