Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Studenca so bogatejša za obnovljeno cesto, Vaseno za novo kanalizacijo, lepo pa napredujejo tudi dela v Stahovici

Komunalni vestnik: Studenca so bogatejša za obnovljeno cesto, Vaseno za novo kanalizacijo, lepo pa napredujejo tudi dela v Stahovici

Za nami je še en uspešen delovni teden, ki so se ga razveselili predvsem krajani Studenc, saj se bodo lahko odslej do svojih domov pripeljali po novi asfaltni cesti, življenje pa bo v marsičem olajšano tudi krajanom Vasenega, kjer je bila v minulem tednu dokončana kanalizacija. Dela lepo napredujejo tudi v Stahovici, narejeno pa je bilo še marsikaj…

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

 Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Več pozornosti od makadamskih so v tem tednu potrebovale asfaltne ceste. Udarnim jamam ni videti konca. Naši vzdrževalci so tako zakrpali luknje v Nevljah, v Veliki Lašni, na zbirni cesti najdaljše občinske vasi – v Podgorju in na cesti Češnjice – Okrog.

K vzdrževanim cestam sodijo tudi urejene bankine, očiščene mulde in propusti, lično očiščeni posamezni deli cest in tako dalje. Bankine so se uredile na Pšajnovici. Očiščen je bil propust v Špitaliču ter mulde v Palovčah in Rudniku. Ekipa je počistila umazanijo, ki se je nabrala ob robnikih na Kranjski cesti, Ljubljanski cesti in na Steletovi ulici. Veliko odvečnega materiala se je nabralo tudi na cesti na Stari grad in čez Sidraž, ki pa je bil odstranjen.

 

Med deli na makadamskih cestah tokrat izpostavljamo cesti v Trobelnem in v Zgornjih Palovčah, kjer je bilo potrebno pokrpati več udarnih jam.

 

V sklopu vzdrževalnih del so se popravile načete stopnice na Trgu prijateljstva in litoželezni stebrički na Medvedovi ulici. V obupnem stanju sta bili v sobotnem jutru videti povezovalna cesta in pešpot ob kamniški Bistrici. Ekipa je na račun, očitno ‘žurerskih pohodov’, imela precej opravka s popravili več košev za smeti, prometnih znakov, zavarovanjem območja podrte ograje in pometanjem stekla razbitih steklenic alkoholnih pijač.

 

Na programu meteornih del je bilo čiščenje kanalizacije na Zikovi ulici, med ostalimi vzdrževalnimi deli pa lahko omenimo še asfaltiranje dela cesta v Gozdu in zamenjavo cvetličnih korit na Šlakarjevi poti proti Žalam.

 

Za naslednji teden so predvidena sledeča dela:

 • PREGLED CEST
 • UREDITEV MAKADAMSKIH CEST (Sovinja Peč – Podlom, Brezje – Gozd, Vranja Peč)
 • KRPANJE UDARNIH JAM NA ASFALTNIH CESTAH (Zgornji Motnik, Markovo)
 • IZKOP JARKOV (Rova – Kolovec)
 • ČIŠČENJE METEORNE KANALIZACIJE (Zgornji Tuhinj)
 • IZDELAVA ODVODNJAVANJA (Stara Sela)
 • POSTAVITEV BETONSKIH JAŠKOV (Zgornji Tuhinj)
 • ASFALTIRANJE PREKOPOV (Gozd, Stolnik, Usnjarska)

Obnova križišča in izgradnja pločnika v Stahovici

V ‘domači’ Stahovici delo poteka strumno in tekoče, vendar je medtem, ko se že nagibamo k sklepni fazi, potrebno dokončati še kar nekaj del. Trenutno dela potekajo v tako imenovani VI. fazi izgradnje, v kateri se izvajajo dela na vodovodu in kanalizaciji. Omenjena dela se bodo izvajala tudi v prihodnjem tednu, gradbena ekipa pa se bo, poleg navedenega, lotila še izvedbe opornih armirano betonskih zidov.

Cesta na Studenca je že asfaltirana

Drugo, trenutno najbolj odmevno gradbišče je še vedno na Studencih, kjer se vse odvija v skladu z načrti in pričakovanji. Končana sta izdelava drenaže in meteorne kanalizacije, izvedbi tampona in jaškov sta sledila priprava na asfalt, na veselje in v zadovoljstvo tamkajšnjih prebivalcev pa je bilo izvedeno tudi samo asfaltiranje, medtem ko se bodo prihodnjem tednu dokončno uredile še brežine in bankine.

Kanalizacija v Vasenem

V Vasenem smo zaključili z izvedbo dela fekalne, meteorne, telekomunikacijske kanalizacije in vodovoda.

Novo gradbišče smo v tem tednu odprli na Tunjiški cesti, kjer se za potrebe bodočih stanovanjskih hiš gradita meteorna kanalizacija in vodovod.

Kapacitete do konca leta so lepo zapolnjene. Skladno z načrti, pa se sočasno pripravljamo tudi na asfaltiranje na Vremšakovi ulici, izvedbo kanalizacije na Markovem in sanacijo usada na cesti Podlom – Kranjski Rak. V kratkem se selimo tudi v center mesta, natančneje na Sadnikarjevo ulico, kjer se bosta obnavljala kanalizacija in plinovod.

Ker smo že skorajda v sredi oktobra, se v Komunalnem podjetju Kamnik d.o.o.  že temeljito pripravljamo tudi na novo zimsko sezono. Sicer se nam, vsaj z vidika izvedbe projektov, s prvim snegom prav nič ne mudi, a kakorkoli – v nobenem primeru ne bomo sedeli križem rok in se bomo trudili, da v čim večji meri poskrbimo za zadovoljstvo uporabnikov, tudi skladno s prioritetami, ki jih bo narekovala morebitna zima.

NAŠE UPORABNIKE ŠE VEDNO VABIMO, DA:

Več o tem: www.kpk-kamnik.si

Komunalno podjetje Kamnik d.o.o.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve