Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Viden napredek v Stahovici in začetek del v Studencih

Komunalni vestnik: Viden napredek v Stahovici in začetek del v Studencih

Teden je naokoli in nabrala se je nova bera opravljenih del. Otvorili smo dela v Studencih, kjer se od tega tedna dalje vse moči uperjene v čim prejšnjo obnovo tamkajšnjega vozišča, napovedujemo pa tudi obnovo fekalne kanalizacije in vodo0voda na Vremšakovi ulici.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

V Stahovici je vsak dan kaj novega

Za začetek ne prezrimo Stahovice, trenutno najbolj aktualnega gradbišča v občini Kamnik, kjer vsa dela potekajo po zastavljenih načrtih. V tem tednu se je zaključila izvedba protihrupne betonske ograje in parapeta v skupni dolžini 75 m.

 

Izvajala so se tudi druga dela – izvedba planuma pred afsaltiranjem, niveliranje jaškov, postavitev stebrov za semaforje in prometne znake ter nameščanje robnikov. V prihodnjem tednu se prične t.i. 7. faza izgradnje. Pričelo se bo z  odstranjevanjem asfalta, nadaljevalo z izkopi za fekalno kanalizacijo in izvedbo ostale infrastrukture (vodovod, javna razsvetljava in telekomunikacije).

Obnavlja se cesta v Studencih

V tem tednu se je pričela obnova 650 m dolgega vozišča v Studencih.  Izkop vozišča je predviden v prihodnjem tednu, tekoči pa je narekoval delo na kamniti zložbi.

Še naprej se sanira usad na Markovem

Ekipa, ki skrbi za sanacijo plazu v Markovem, nadaljuje z ureditvijo odvodnjavanja. Tokrat se je izvajala drenaža rebra, postavljen je bil odtočni jašek in narejena iztočna glava. V prihodnjem tednu se bo izvajalo planiranje terena.

V obnovi tudi Vremšakova ulica

V prihodnjem tednu napovedujemo odprtje novega gradbišča. Ena izmed delovnih ekip se tako seli na  okoli 150 m dolgo Vremšakovo ulico, kjer se bosta obnavljala vodovod in fekalna kanalizacija. Sledeči teden bo v znamenju pripravljanih del.

Zaključek del na Bazoviški ulici

V sklopu izgranje optične kanalizacije je bila v celoti – vključno z jaški in priključki – zaključena izvedba del na Bazoviški ulici. Projekt izgradnje optične kanalizacije s tem ni zaključen, saj že hitimo proti Zapricam, kjer se bo predvidoma v prihodnjem tednu nadaljevalo z deli po enakem principu. Zakoličbe so bile že narejene, projekt pa bo obsegal akcijo na ulicah Podgorske in Svetčeve poti.

Asfaltiranje na Šipkovi in Rozmanovi ulici

Asfalterska ekipa na prekopih je v tem tednu izvedla asfaltiranje ceste in dvorišča na Šipkovi ter ceste na Rozmani ulici. Na slednji je za zdaj položen grobi asfalt, vendar bodo dela, na tej 200 m dolgi cesti, zaključena že v kratkem.

Vzdrževanje cest

Vreme na srečo, vsaj do petka, ni streglo z dežjem, zato so se delovne ekipe brez skrbi posvetile rednemu vzdrževanju cest. Krpal se je asfalt načetih cest na več lokacijah v Podgorju, na relaciji Hrib – Poreber, Oševek – Briše, Soteska – Poreber, na Kranjski cesti in na relaciji iz Tučne proti Brišam.

 

Ekipe so uredile tudi nekatere ‘utrujene’ makadamske ceste, in sicer na Bistriški ulici, v Sovinji Peči ter na cestah Gozd – Brezje in Snovik – Bela Peč. Očistile so se kanalete v Stranjah in na poti Brezje – Gozd. V sklopu čiščenja omenimo še delo na usedalniku v Spodnjih Stranjah, meteornem jašku na Vranji Peči in korit v Kršiču.

Prometna signalizacija na Kovinarski

Vzdrževalci cest so ta teden izkoristili tudi za ureditev tako horizontalne kot vertikalne prometne signalizacije na Kovinarski cesti. Skladno z montažo cestne grbine sta bila v njeni neposredni bližini postavljena nova prometna znaka za območje umirjenega prometa in grbino na cesti.

Čas za košnjo in žaganje nevarnega vejevja

Tudi v tem tednu se je nadaljevalo s košnjo javnih površin. Pokošen je bil Keršmančev park in zelenice ob Ljubljanski cesti, na pokopališču Žale in v Šmarci. Zaradi večje preglednosti cestnih odsekov se je požagalo nevarno vejevje na Kovinarski cesti in na Bistriški ulici.

 

Ves teden so bile aktivne tudi ekipe vodovoda, kanalizacije in javne razsvetljave. Med rednimi vzdrževalnimi deli v tem tednu izpostavimo obsežno čiščenje peskolov na Vranji Peči, menjavo sijalk v Stranjah, Črni in Gozdu, Šmarci in  Volčjem Potoku, pleskanje kandelabrov na Cankarjevi cesti in, kot že rečeno v prejšnjem tednu, elektro dela na Levstikovi ulici, kjer so se konec tedna postavili kandelabri javne razsvetljave.

Ekipa vodovoda je imelo veliko dela z izvedbo priključkov, spiranjem mrtvih rokavov vodovodnega omrežja in odpravo večih okvar. V petek je ekipa opravila tudi večji poseg na Kovinarski cesti, kjer je bila potrebna obnova vodomernega jaška. Številčna ekipa je izvajala menjavo ventilov. Za izgradnjo jaška, ki sledi, je zadolžena gradbena ekipa.

Vsa večja gradbišča bodo v pogonu tudi to soboto, ko se  bo znova lovilo priložnosti za čim hitrejše dokončanje del, vzdrževalne ekipe pa bodo morale odpraviti tudi številne posledice petkovega neurja.

Hkrati že zremo v prihodnji teden, ko nas – med drugim – čaka:

 • Pregled cest
 • Urejanje makadamske ceste: Laniše
 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Hrib, Bakovnik, Smrečje – Gozd
 • Čiščenje AP: Ljubljanska, Šmarca
 • Zamenjava stekla na avtobusni postaji: Ljubljanska cesta
 • Postavitev prometnih ogledal: Godič, Pot na Poljane, Tunjiška, Jenkova
 • Ročna košnja ob ob cestišču: Črni Vrh
 • Košnja javnih površin: po programu
 • Postavitev JVO ograje: Volčji Potok – Hruševka
 • Izvedba plinskih priključkov: Molkova pot – Helios

Veseli, da se dela odvijajo po načrtih, mahamo novim projektom naproti – odločeni, da jih čim več udejanimo še pred prihodom zime!

Komunalno podjetje Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve