Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Za delavce dežurnih komunalnih služb so delovni tudi prazniki

Komunalni vestnik: Za delavce dežurnih komunalnih služb so delovni tudi prazniki

V prejšnjem tednu so delavci Komunalnega podjetja Kamnik obnovili in zakrpali še nekaj občinskih cest, nadaljevali s prenovo Glavnega trga, med Zdušo in vasjo Podjelše začeli graditi pločnik ter uredili še vrsto drugih stvari.

Tedenski vestnik KPK (od 23. do 29. 10. 2018)

Obnova Glavnega trga

Na kamniškem Glavnem trgu so se tudi v preteklem tednu pospešeno nadaljevala prenovitvena dela osrednjega kamniškega trga. Štokanje armirano betonskih nosilnih plošč je končano, položenih pa je bilo tudi že precejšen del granitnih kock.

Gradnja pločnika Zduša – Podjelše

Gradbena ekipa Komunalnega podjetja Kamnik je minuli teden  začela z izgradnjo hodnika za pešce med Mekinjami in Godičem. V prvi fazi bo pločnik zgrajen med zaselkoma Zduša in Podjelše, kjer je v dobršni meri že narejen izkop nosilni ustroj pločnika, po načrtih pa bodo dela končana do konca novembra.

Izgradnja kanalizacije, vodovoda in optike v Tuhinjski dolini

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik so v prejšnjem tednu nadaljevali tudi z deli izgradnje kanalizacije, vodovoda in optičnih vodov v Tuhinjski dolini oz. v vaseh Buč in Loke v Tuhinju.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

Tudi v prejšnjem tednu je bilo urejenih še nekaj od več kot 400 kilometrov občinskih cest in javnih poti, za katere, v okviru razpoložljivih oz. odobrenih sredstev Občine Kamnik, kot koncesionar skrbi Komunalno podjetje Kamnik.

Na Pirševem je bil na novo urejen in asfaltiran del ceste, ki ga je že dolgo tega poškodoval plaz in na ureditev katerega so tamkajšnji prebivalci čakali skorajda dve desetletji.

Lažje se bodo do svojih domov pripeljali tudi krajani Malega Hriba, kjer so delavci Komunalnega podjetja Kamnik prav tako uredili del uničenega cestišča.

V minulih dneh je bil na novo asfaltiran je tudi del Bistriške ceste v Šmarci, na Brezjah nad Kamnikom je bila pokrpana asfaltna cesta, v Volčjem Potoku pa so bile urejene in pokrpane tamkajšnje makadamske ceste.

Druga dela

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik pa so v prejšnjem tednu dodatno poskrbeli tudi za čiščenje meteorne kanalizacije v Podgorju, zamenjali svetilko javne razsvetljave, ki jo je poškodovala odlomljena veja pod Malim gradom, popravili nekaj poškodb v središču mesta ter posredovali v interventni akciji podiranja suhega drevesa, ki je ogrožalo transformatorsko postajo na Streliški ulici.

 

Posebna skrb je bila namenjena urejanju Žal, kjer je bila, razen okolice, urejena tudi sprememba prometne ureditve, pločniki pa v izogib nepravilnemu parkiranju in oviranju pešcev, zaščiteni z opozorilnimi stebrički.

 

Po dveh prazničnih dneh, ki sta za delavce dežurnih služb Komunalnega podjetja Kamnik, kot običajno minila delovno, pa se bo z deli nadaljevalo s polno paro.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V nekoliko krajšem delovnem tednu med 30. 10 in 5. 11. 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  • ureditev makadamskih cest: KRŠIČ, PODSTUDENEC, SV. PRIMOŽ, SOTESKA
  • čiščenje meteorne kanalizacije: MEKINJE- GODIČ, NOVI TRG, LJUBLJANSKA CESTA
  • nadaljevanje del na investicijskih projektih Občine Kamnik (Glavni trg, Tuhinjska dolina, Zduša-Podjelše)

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Kratko pojasnilo

Naj za konec tokratne kronike dodamo še kratko pojasnilo, da se delavci Komunalnega podjetja Kamnik vsak dan trudijo po svojih najboljših močeh, kljub temu pa so včasih deležni tudi kritik občanov, ki ne vedo oz. ne razumejo, da lahko Komunalno podjetje Kamnik opravi zgolj tista dela, ki jih, v okviru razpoložljivih oz. odobrenih sredstev, predhodno naroči in odobri Občina Kamnik.

Seveda pa delavci, komunalne nadzorne službe in tudi vodstvo KPK ob svojem vsakodnevnem rednem delu tudi sami opažajo in beležijo številne stvari, ki bi jih bilo potrebno na območju občine Kamnik čim prej potrebno urediti. O tem redno in sprotno obveščajo tudi Občino Kamnik, ki ji posredujejo tudi obvestila občanov, ampak, kot smo že omenili, so dela lahko izvedena šele potem, ko jih odobri Občina Kamnik.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve