Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Začela se je rekonstrukcija križišča v Stahovici

Komunalni vestnik: Začela se je rekonstrukcija križišča v Stahovici

 V torek so končno začeli brneti stroji na trikrakem križišču v Stahovici. Delovni ekipi, vsaka svoji strani ceste, sta zagrizli s polno paro. Promet je začasno urejen z delno zaporo. Če bo šlo vse po načrtih bo rekonstrukcija križišča zaključena v treh mesecih, z izvedbo del pa bo prometno urejeno eno izmed prometno bolj obremenjenih križišč v naši občini.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

V Stahovici, kjer bosta urejena semaforizacija križišča ter obnova vozišča, je veselo. Z deli smo več kot pohiteli. Štartali smo v dveh smereh: proti Kamniški Bistrici, kjer smo začeli z izvedbo pločnika (50 m) in v smeri proti Gornjemu Gradu, kjer smo do konca tedna odstranili star asfalt, odkopali zemljino ter nasuli gramoz (okoli 150 m oz. približno polovica ceste).

V križišču so že postavljeni jaški za semaforizacijo in speljane cevi ter urejeni temelji za semaforje. V sklopu sanacije bodo tekla tudi telekomunikacijska dela in dela dograditve  kanalizacije.

 

Med vzdrževalnimi deli minulega delovnega tedna lahko znova naštejemo vrsto opravljenih del. Lotili smo se vzdrževanja makadamskih cest, pometanja, urejanja bankin, popravil in montaže vertikalne prometne signalizacije, čiščenja plevela, košnje, krpanja udarnih jam idr.

Nekaj dlje časa smo se zamudili pri urejanju makadamske poti Rakov Rob – Planina Kisovec. Od makadamski cest smo delali še na cesti Špitalič – Peterživec. Poleg že navedenega se je urejala cesta Motnik – Vrhe – Srobotno. Udarne jame pa smo pokrpali na cesti iz Hruševke priti Ravnam.

V sklopu del povezanih s prometno signalizacijo so se izvajala dela menjave stebričkov (Groharjeva ulica, Ljubljanska cesta), montaža novih, manjkajočih (odtujitev) ali podrtih prometnih znakov (Ekslerjeva ulica, krožišče Fužine, Ulica Josipa Močnika, Fužine – KIK, Stranje, Kovinarska cesta, Volčji Potok idr.), postavljanje smernikov (Kamnik – Volčji Potok), montaža drogov za prometna ogledala (Šmartno) in še kaj.

 

Uredili smo živo mejo ob pešpoti pri CIRIUS-u, požagali drevesa, ki segajo v cestno infrastrukturo (Zakal). Bili smo tudi v Stari Selih, kjer smo urejali bankine in izvajali pometanje. Kosili smo na Žalah, Črnem Vrhu in na Malem gradu, medtem ko je bilo na Streliški ulici, Korenovi cesti, v Volčjem Potoku in Rudniku pri Radomljah  potrebno poskrbeti za plevel.

 

Še naprej izvajamo zaključna dela na optiki. V tem tednu smo se posvetili Mengeški poti, Šipkovi ulici, Rudniški in Slatnarjevi ulici, kjer se je izvajala bodisi priprava na asfalt bodisi je bila položena asfaltna prevleka. Na področju prekopov smo tokrat asfaltirali na Tomšičevi ulici, v Mekinjah, pri KIK-u, na Brezjah, v Stranjah.

 

Vodovodna ekipa je bila, kot običajno, zasedena z rednimi vzdrževalnimi deli – med drugim je bilo potrebno popravilo hidranta na Mengeški poti, pitnika v Keršmančevem parku idr. Veliko je bilo postorjenega na področju obnove ali izvedbe novih hišnih priključkov, kot vsak teden pa sta se izvajala tudi popis in menjava vodomerov ter odvzem vzorcev na prosti klor.

Kanalizacijska ekipa se je v preteklem tednu znova posvetila klasičnim vzdrževalnim opravilom, kot so praznjenje košev, praznjenje greznic, čiščenje kanalizacije in priprava tržnega prostora, V sredo 15. 6. 2020 in četrtek 16. 7. 2020, pa se je, zaradi vnovičnega pojava podgan, izvajala deratizacija na  Levstikovi ulici in na Perovem.

Ta teden je bil, poleg navedenega, posvečen tudi košnji okrog kanalizacijskih objektov in popravilu kanalizacijskih pokrovov na Tunjiški cesti.

Ekipa javne razsvetljave je med drugim izvajala menjavo žarnic na semaforjih na Usnjarskem mostu, pregledala in popravila ter zamenjala sijalke na relaciji Buč – Hruševka, na Zapricah, na Perovem in na Bakovniku, seveda pa je ekipa tudi tokrat bedela nad delovanjem vseh črpališč.

Za konec pa še dopustniški nasvet. Ker smo v času dopustov, ko se radi odpravimo kam na lepše, naši domovi pa takrat samevajo, se ob vrnitvi domov izplača upoštevati spodnji nasvet.

KOPKO SVETUJE: Po vrnitvi z dopusta operite avto, zalijte vrt in odprite pipe

Medtem, ko ste uživali na zasluženem dopustu, je voda v vodovodnem sistemu v vašem domu zastajala, zato Kopko svetuje, da ob vrnitvi domov poskrbite za intenzivno izpiranje vodovodnega omrežja. To izvedete tako, da povečate pretok vode na vseh pipah za najmanj 15 minut oz. do stabilizacije temperature.  Curek naj bo enakomeren in srednje jakosti.
 S tem postopkom boste izprali mikroorganizme, ki so se ob zastajanju vode razmnožili v vodovodnem omrežju, ter nevarne snovi, ki se iz omrežja izločajo v pitno vodo.

 

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve