Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Začela sta se gradnja pločnika in tlakovanje Glavnega trga

Komunalni vestnik: Začela sta se gradnja pločnika in tlakovanje Glavnega trga

V prejšnjem tednu so delavci Komunalnega podjetja Kamnik znova postorili kar precej stvari, v tem tednu pa so že začeli tudi z gradnjo pločnika med Mekinjami in Godičem ter tlakovanjem Glavnega trga.

Tedenski vestnik KPK (od 15. do 22. 10. 2018)

Prenova Glavnega trga

Na kamniškem Glavnem trgu, kjer je bila v zadnjih dveh tednih ulita in urejena čvrsta armirano-betonska podlaga, prenovitvena dela potekajo v pospešenem tempu, saj želijo delavci Komunalnega podjetja Kamnik v kar največji meri in čim bolje izkoristiti še zadnje lepe dneve pred napovedanim jesenskim dežjem ter mrazom, ki bo zagotovo kar precej nekoliko otežilo delo oz. delovne pogoje.

Prenova Glavnega trga se je, zaradi obsežnih arheoloških izkopavanj, ki so na osrednjem kamniškem trgu potekala domala celo poletje,  zavlekla sicer nekoliko dlje, kot je bilo prvotno predvideno, ampak Glavni trg bo vseeno že kaj kmalu dobil svojo novo, prenovljeno podobo, saj se je včeraj delavci že začelo z zaključnim tlakovanjem, pospešen delovni utrip pa je na gradbišču moč zaznati vse do večera in še dlje.

 

Gradnja pločnika med Mekinjami in Godičem

V tem tednu se je odprlo tudi novo gradbišče, kajti ekipa Komunalnega podjetja Kamnik, je že začela s pripravljalnimi deli za izgradnjo hodnika za pešce med Mekinjami in Godičem.

Pločnik oz. hodnik za pešce bo v prvi fazi zgrajen na odseku med zaselkoma Zduša in Podjelše, predvidoma pa naj bi bila dela končana v dobrem mesecu dni oz. do konca meseca novembra.

Gradnja kanalizacije v Tuhinjski dolini

S polnim tempom so gradbene ekipe Komunalnega podjetja Kamnik v prejšnjem tednu nadaljevale tudi z gradnjo kanalizacije, vodovoda in telekomunikacijskih vodov v Tuhinjski dolini oz. v vaseh Vrhpolje, Buč in Loke v Tuhinju ter tudi na delu Bistriške ceste v Šmarci.

Vzdrževanje občinskih cest in javnih poti

 V preteklem tednu je bilo urejenih tudi še nekaj izmed 416 kilometrov občinskih cest in javnih poti, ki jih, v okviru razpoložljivih oz. zagotovljenih sredstev Občine Kamnik, kot koncesionar ureja in vzdržuje Komunalno podjetje Kamnik.

Na Brezjah nad Kamnikom je bila dokončana sanacija ceste v delu vasi, pri čemer so bili obenem položene tudi cevi za optično omrežje in elektriko.

Med Lanišami in Tunjicami je bila zakrpana asfaltna cesta, v Podgorju so bile urejene nekatere makadamske ceste, v Volčjem Potoku so bili urejeni jaški, medtem ko so delavci Komunalnega podjetja Kamnik na Vranji Peči uredili jašek in propust, obenem pa je bilo, na različnih koncih občine, izvedenih tudi še nekaj manjših ureditev cestišč v katere je bilo potrebno poseči zaradi vzdrževalnih del na komunalni infrastrukturi.

Okvirni načrt dela KPK v prihodnjem tednu

V tednu med 23. in 29. oktobrom 2018 v Komunalnem podjetju Kamnik načrtujejo;

  • sanacijo ceste Pirševo in Mali Hrib
  • asfaltiranje Bistriške ulice v Šmarci
  • krpanje asfaltne ceste na Brezjah nad Kamnikom
  • ureditev makadamskih cest v Volčjem Potoku
  • nadaljevanje del na investicijskih projektih Občine Kamnik (Glavni trg, Tuhinjska dolina, Zduša-Podjelše)

Opomba: Tedenski načrt vzdrževalnih del je zgolj okviren, saj se v primeru kakih nujnih interventnih del, denimo po neurjih, nepredvidenih večjih okvarah ali podobnih situacijah, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje in posredovanje večjega števila delavcev Komunalnega podjetja Kamnik, načrtovana dela lahko za kak teden zamaknejo.

Delavci Komunalnega podjetja Kamnik poskrbijo tudi za čiščenje stekel svetilk javne razsvetljave.

Pesek in zemlja za grobove

Ker se približuje prvi november, pred katerim je posebna skrb namenja tudi urejanju grobov in pokopališč, naj za konec tokratnega vestnika dodamo še obvestilo, da bo Komunalno podjetje Kamnik, v želji, da občanom in občankam olajša delo pri urejanju grobov, v četrtek 25. in v petek 26. oktobra 2018, 
in sicer med 8. in 17. uro, na kamniških Žalah organiziralo prodajo peska in zemlje za grobove.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve