Naslovnica / NOVICE / Komunalni vestnik: Zagnano v začetek letošnjega leta

Komunalni vestnik: Zagnano v začetek letošnjega leta

Prva dva delovna tedna letošnjega leta, v katerega smo vstopili zagnano in z velikim optimizmom, so zaznamovali predvsem vsakodnevne dejavnosti izvajanje zimske službe, redna vzdrževalna dela in gradnja kanalizacije.

Vestnik Komunalnega podjetja Kamnik

Letošnja zima, predvseh v višjih predelih naše občine, ne skopari z nizkimi temperaturami in snežnimi pošiljkami, zaradi česar se v Komunalnem podjetju Kamnik ne moremo izogniti zimskim aktivnostim, predvsem posipanju cest, pločnikov, brvi, mostov in parkirišč in sprotnemu polnjenju deponij s posipnimi materiali, saj zimska akcija že od začetka meseca poteka praktično na dnevni ravni.

 

V sklopu zimskih del izvajamo tudi obsekavanje vejevja – to pot smo bili dejavni na relaciji Brezje – Gozd – Smrečje.

Značilnost preteklega tedna so zagotovo močno zaledenele ceste. Na cestah v Palovčah, Hruševki in Stolniku so nastale prave ledene ploskve, kjer samo posipanje ni zadoščalo, zato je bilo potrebno led odstraniti fizično. Za ustrezno izvajanje zimske službe se redno preverja tudi slanost cest.

 

Ker zmrzal cestam ne prizanaša, je potrebno poskrbeti tudi za sprotno krpanje cest. Nekaj lukenj je nastalo na asfaltnih cestah na Neveljski poti, na relaciji Brezje – Gozd, Rakitovcu, Palovčah, Ljubljanski cesti, v Podgorju in Zavrhu ter na makadamskih cestah na Tunjiški Mlaki in v Spodnjih Stranjah. Na območju Podgorja in Podhruške smo na novo nasuli načete bankine.

 

Na Poti na Poljane smo sanirali zid, ki je zaradi dotrajanosti ometa že letel na cesto in ogrožal varnost prometa. Dela so trajala tri dni, zid pa je zdaj na novo pozidan in ometan, tako da na omenjenem odseku ceste ni več možno pričakovati tovrstnih neljubih presenečenj.

Kar nekaj dela je bilo tudi s čiščenjem cest po prometnih nesrečah na Ljubljanski cesti in na Samostanski ulici, s ceste pa smo počistili tudi kamenje, ki je oviralo promet v Hruševki in Brišah.

Nove prometne znake smo tokrat postavili na Tunjiški cesti.

V sredini januarja nastopi čas za odstranjevanje novoletne krasitve. Odstranjevanje bo trajalo približno 14 dni. Nazadnje se bomo lotili tistih v centru mesta.

Zaradi zimskih razmer so dela na gradbiščih sicer nekoliko okrnjena, ampak naše gradbene ekipe vseeno ne počivajo. Po asfaltiranju pločnika v Srednji vasi smo v tem tednu, kljub zahtevnim razmeram, nadaljevali z izgradnjo sekundarnih vodov meteorne in fekalne kanalizacije ter telekomunikacijskih vodov v dolžini okoli 250 m. Dela lepo napredujejo, predvidoma pa bodo trajala še ves prihodnji teden.

 

S kanalizacijo smo imeli v začetku letošnjega leta še največ dela na Steletovi ulici, kjer je bila potrebna nujna intervencija, saj je zaradi dotrajanosti prišlo celo do izliva v stanovanjski objekt, zaradi česar je bilo hitro ukrepanje neizbežno.

Na Markovem so se dela na kanalizaciji začasno sicer ustavila, če bodo temperature dopuščale nadaljevanje del dopuščala, pa se bo izgradnja predvidoma nadaljevala že v prihodnjem tednu. Dela je še kar nekaj, če bo vse potekalo skladno z načrti, pa bodo dela zaključena do konca tega meseca.

 

Zima gradbenim delom sicer ni najbolj naklonjena, saj nizke temperature bolj ali manj otežujejo vsa dela. Zato ni odveč poudariti, da se tudi v Komunalnem podjetju Kamnik veselimo pomladi, ko bomo lahko znova zadihali v polnem delovnem obsegu. Na vidiku je namreč že nekaj novih projektov, saj bomo znova delali na usadih in dograditvi ter obnovi različne infrastrukture v naši občini.

UREJAMO DVORIŠČA

V Komunalnem podjetju Kamnik d.o.o. izvajamo celotno urejanje dvorišč in njegove okolice. Uredimo IZKOP, pripravimo PODLAGO in poskrbimo za izgradnjo NOVEGA DVORIŠČA. Položimo lahko asfalt, tlakovce, granitne kocke, betonske plošče, kamen …

 • Po potrebi izvedemo tudi vgradnjo komunalnih vodov.
 • Storitve izvajamo v Osrednji slovenski regiji.
 • Ponudbo vam pripravimo po ogledu kraja del.
 • Pokličite za brezplačno svetovanje.

Več informacij:  01 839 17 31info@kpk-kamnik.si

Tedenski načrt del: za obdobje od 18.01.2021 do 24.01.2021

VZDRŽEVANJE LOKALNIH CEST IN JAVNIH POTI

 • Krpanje udarnih jam na makadamskih cestah: Šmarca, Volčji Potok, Markovo
 • Krpanje udarnih jam na asfaltnih cestah: Studenca
 • Izkop jarkov: Neveljska pot, Oševek-Briše-Soteska
 • Čiščenje muld-delno: Rudnik, Studenca
 • Obsekavanje vejevja: Gozd, Studenca, Poljana, Sovinja Peč, Kališe, Podlom
 • Popravilo robnikov: Žale, Kovinarska
 • Upravljanje in nadzor cest: Pregled cest

ZIMSKA SLUŽBA           

 • Posipanje in pluženje po prilogi ZS
 • Merjenje slanosti

PROMETNA SIGNALIZACIJA  

Postavitev prometnih znakov: Tunjiška, Ljubljanska

Postavitev prometnega ogledala: Tunjiška

KRASITEV MESTA        

 • Demontaža novoletne krasitve

ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN    

 • Praznenje košev za smeti, odvoz in deponiranje odpadkov
 • Praznenje, odvoz in deponiranje vsebine koša za pasje iztrebke

VZDRŽEVANJE METEORNE KANALIZACIJE     

 • Čiščenje vtokov: Velika Lašna, Kranjska

VZDRŽEVANJE TRŽNICE

 • Priprava, inkaso, nadzor, pospravljanje in čiščenje zunanjih površin: torek, sobota
 • Zapora tržnice in označitev varnostne razdalje

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve