Naslovnica / ŠPORT / Koprske izkušnje so previsoka ovira za mlade Kamničanke

Koprske izkušnje so previsoka ovira za mlade Kamničanke

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga 1A. DOL za ženske doma izgubile proti Luki Kopru z 0:3 (-21, -12, -16). V prihodnjem krogu kamniške odbojkarice v soboto, 16. februarja, v Hočah igrale proti ekipi Formula Formis.

Calcit Volley II – Luka Koper  0:3 (-21, -12, -16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 80, sodnika: Seifried, Suljkanović (oba Maribor).

Calcit Volley II: Krašovec 3, Špoljarič (L), Topič, Šeme 3, Lužovec 2, Javornik 2, Juhant, Gojak, Bošeska, Žužek, Zatković 14, Sitar 5, Jerala 4, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Luka Koper: Đukić 1, Raič 6, Isanović 13, Bernat (L), Letnik, Jeretič, Dodič 6, Haupt, Simčič (L), Kocet, Jovič 4, Pešič 10, Cvetanovič 12 Trener Dragan Grmača.

Varovanke Francija Obolnarja so na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah proti GEN-I Volleyju in SIP Šempetru navkljub porazoma najavile, da se po manjšem šoku na mladinskem državnem prvenstvu, ko so morale v finalu priznati premoč Novi KBM Braniku, spet vračajo v želeno formo. Vendar bodo morale na novo četrto zmago med najboljšimi slovenskimi klubu še nekaj časa počakati, kajti izkušenejše Koprčanke so jih še drugič v letošnji sezoni premagale.

Do sredine prvega niza so bile kamniške odbojkarice za točko ali dve pred Koprčankami. V napadu je bila nevarna Eva Zatković, vendar je bilo to premalo, da bi strle odpor gostij, ki so po zaostanku dveh točk (9:11), ob nekdanjem drugem tehničnem odmoru vodile s tremi točkami prednosti. Tudi pred vstopom v končnico so imele Koprčanke tri točke prednosti (21:18), čeprav so jih domačinke skorajda že ulovile (17:18). Ko je bilo najbolj potrebno, so Iman Isanović, Jelena Pešić in Marina Cvetanovič unovčile svoje izkušnje ter svoji ekipi priborile vodstvo z 1:0 v nizih.

Drugi niz se je za domačo ekipo začel zelo slabo, saj so za gostjami zaostajale že za sedem točk (0:7). Po drugem polminutnem odmoru so Kamničanke le vzpostavile ravnotežje, vendar ne za dolgo, kajti po zaostanku devetih točk (16:7) je bil niz praktično odločen. Koprčanke so s svojimi servisi domačim sprejemalkam povzročale veliko težav, temu primerna pa je bila tudi kamniška igra v napadu.

Začetek tretjega niza je obetal bolj izenačen dvoboj, vendar le do izida 10:12, po njem pa so gostje z delnim izidom 4:1 prišle do petih točk prednosti, pred vstopom v končnico že za sedem (21:14). Ob večjem številu razpoloženih igralk in boljši igri v bloku so Koprčanke brez težav visoko prednost ohranile do konca tekme ter vpisale svojo šesto zmago v letošnji sezoni, medtem ko so kamniške princeske ostale pri treh.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volley: »Dejstvo je, da ima Koper bolj izkušeno ekipo in da njegova zmaga ni presenečenje, vendar je bilo v naši igri premalo žara, da bi se lahko nadejali boljšega izida. V nadaljevanju sezone bomo morali nekaj spremeniti, če bomo želeli priti do želenega cilja. Ker nekatere naše nosilke igre niso dale tistega, kar od njih pričakujemo, so v tretjem nizu priložnost dobile naše mlajše igralke, stare 15, 16 let, ki so prikazale vsaj nekaj več želje po uspehu.«

Miha Štamcar
Foto: Klemen Brumec