Naslovnica / ŠPORT / Košarkarji Calcit basketball tudi med prazniki ne počivajo

Košarkarji Calcit basketball tudi med prazniki ne počivajo

Med tem, ko košarkarske ekipe v domačem prvenstvu počivajo, to ne drži za mlajše selekcije Calcit Basketball.

V času med božično novoletnimi počitnicami se je klub udeležil mednarodnega košarkarskega turnirja v Poreču. V več športnih dvoranah v Poreču in okolici se je med seboj pomerilo kar 160 ekip fantov in deklet v različnih starostnih kategorijah iz Hrvaške, Srbije, Švice, Avstrije, Italije, Francije in Slovenije. Kamniški klub se je turnirja udeležil v treh starostnih kategorijah in sicer z mladinsko ekipo U19, kadetsko ekipo U17 ter pionirsko ekipo U15.

Vse ekipe so na celotnem turnirju prikazale odlične igre in si za to zaslužijo vse pohvale. Najboljše se je na turnirju odrezala ekipa mladincev, ki je v svoji kategoriji zasedal odlično četrto mesto.

Verjetno pa jih je še boljše uvrstitve stal nekoliko nenavaden razpored tekem. Takoj po prihodu na turnir, skoraj direktno z avtobusa, jih je že čakala otvoritvena tekma turnirja. Nasproti jim je stala hrvaška ekipa iz Pazina, katera je na koncu tudi osvojila prvo mesto. Na tekmi se je opazilo, da naši fantje še niso dovolj pripravljeni in slabo ogreti za prvo tekmo. Hrvaški košarkarji so to znali izkoristiti na takoj povedli za 14 točk. Kljub boljši igri v nadaljevanju je bil poraz neizbežen.

V naslednjih dneh pa so bili naši fantje bolje pripravljeni in do konca turnirja zabeležili štiri zmage in samo z enim porazom osvojili končno četrto mesto. Ekipa kadetov U17 je bolje začela turnir in zmagala na prvi tekmi proti vrstnikom iz Italije, nato pa je morala v drugi tekmi, prav ob koncu srečanja, priznati premoč ekipi Barajevo, iz Srbije. Na koncu so v svoji kategoriji med 17 ekipami z dvema porazoma in dveh zmagah zasedli solidno deveto mesto.

Ekipa pionirjev U15 je z dvema zmagama odlično začela turnir. Najprej so premagali hrvaške in nato še italijanske vrstnike, nato so po nepredstavljivi napaki organizatorja tretjo tekmo izgubili brez boja. Kljub pritožbam trenerja se je rezultat tekme upošteval, ob naslednjem porazu pa je po vodi splavala tudi uvrstitev na vrhu tekmovanja, Na koncu so med 23 ekipami zasedli dobro 11 mesto.

Košarkarji so na tem mednarodnem turnirju dobili ogromno novih izkušenj, pomembo pa je tudi, da se je pred nadaljevanjem sezone med fanti okrepil tudi moštveni duh. Poleg košarke so fantje v celoti izkoristili tudi ostalo hotelsko ponudbo, stkala pa so se tudi nova prijateljstva.

Ob tej priložnosti vam fantje CALCIT BASKETBALL želijo veliko zdravja, uspeha in obilo športnih užitkov v letu 2020.

Robert Prosen