Naslovnica / ŠPORT / Košarkarji Calcita v pričakovanju nove sezone

Košarkarji Calcita v pričakovanju nove sezone

Po napornih pripravah, ki so se letos odvijale v Savudriji, košarkarji Calcit Basketball v nizkem štartu pričakujejo prve tekme.

Kot prvi se bodo s svojimi vrstniki pod koši spopadli starejši pionirji, ekipa U-15.

Prvo tekmo bodo odigrali v nedeljo, 18.9.2016, ko jim bo nasproti stala ekipa iz Podčetrtka.

V mesecu oktobru pa bodo prve tekme odigrale tudi ostale ekipe pionirjev, kadetov in mladincev.

Naša članska ekipa letos nastopa v 3. SKL Center. Fantje bodo nastopali proti ekipam Litije, Posavja Krško, Ježice, Hrastnika in Radenske Creativ iz Murske Sobote. Prav tako bodo zastopali kamniške barve tudi v pokalu Spar, kjer so v prvem krogu prosti, v drugem pa se bodo spopadli z ekipo Iz Litije.

Ekipa je doživela nekaj igralskih sprememb. Po dolgih letih igranja je klub zapustil njen dolgoletni kapetan Grega Kajnih, ki bo svojo košarkarsko pot nadaljeval v Medvodah. Ob tej priložnosti se mu klub javno zahvaljuje za njegovo športno udejstvovanje, saj je bil z njegovim pristopom lep zgled mlajšim kolegom.

Kljub izgubi kapetana, pa ekipa z velikim pričakovanjem začenja novo sezono. Prva okrepitev tega leta je bivši košarkar z veliko prvoligaškimi izkušnjami. Klemen Balažic je zastopal tako barve domžalskega Heliosa, kot ekipe Šenčurja. V lanski sezoni je v prvi ligi igral za drugo domžalsko ekipo Lastovke.

Fant pa je poleg tega, da je odličen košarkar, tudi človek na mestu. V mesecu avgustu je v Kranju, s pomočjo še enega fanta, iz reke Save rešil utapljajočega človeka ter tako postal osebnost tedna, nato pa še osebnost meseca avgusta na Radiu Val 202. Če ga bodo ob koncu leta poslušalci izbrali, pa lahko postane tudi osebnost leta. S takim človeškim odnosom je za naš klub to že postal in nam je v veliko čast, da zastopa barve košarkarskega kluba Calcit Basketball.

Prav tako si veliko obetamo tudi od druge okrepitve. Kamničan Gregor Klobčar je bil v lanski sezoni igralec domžalske ekipe Helios Suns mladi. 202cm visoki fant bo prava okrepitev pod košem.

Kmalu bo kamniška hala ponovno ponujala zanimive košarkarske boje, ljubitelje te igre pa vabimo, da si tekme ogledajo v čim večjem številu.

Robert Prosen