Naslovnica / KULTURA / Krajinske podobe Dušana Štrajharja

Krajinske podobe Dušana Štrajharja

V preddverju stavbe občine je bila včeraj, 14. 10. 2015, odprta razstava likovnih del »Krajinske podobe« ljubiteljskega slikarja Dušana Štrajharja.

Dušan Štrajhar je eden izmed vztrajnejših kamniških ljubiteljskih slikarjev, ki se, kot je razstavi na pot zapisala umetnostna zgodovinarka in kustosinja kamniškega muzeja Saša Bučan, tako kot mnogi kulturni ustvarjalci, ki se za umetnost niso odločali v smislu svoje profesionalne poti, ampak se je začel lotevati tovrstnih možnosti šele vzporedno po odločitvi za poklic tehnično-storitvene stroke ter se, od najstniških let naprej, v rastoči ljubiteljski maniri vse bolj zavzeto usmerja v likovno izraznost, ki mu, poleg likovnega izražanja, v ustvarjalnem nemiru omogoča tudi druženje z enako mislečimi in čutečimi, v svojih delih pa se Dušan Štrajhar izkaže kot slikar, ki zna in zmore.

strajhar razstava 1

Razstavo svojega sokrajana iz Šmarce je odprl župan Marjan Šarec, prireditev je povezoval Tone Ftičar, z glasbo na harmoniki pa je sinočnje odprtje popestril Jonas Tomšič.

 

Razstava likovnih del Dušana Štrajharja bo v prostorih občine Kamnik na ogled do konca meseca novembra 2015.