Naslovnica / Črna kronika / Krepko nabasan voznik brez izpita je ponoči v Volčjem Potoku trčil v škarpo in odbojno ograjo

Krepko nabasan voznik brez izpita je ponoči v Volčjem Potoku trčil v škarpo in odbojno ograjo

Včeraj ponoči je v Volčjem Potoku prišlo do prometne nesreče, v kateri se je poškodoval voznik osebnega vozila, ki je, krepko pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, trčil v ograjo.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja so policisti ugotovili, da je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Volčjega Potoka proti Kamniku, pri čemer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v betonsko škarpo in odbojno ograjo.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je voznik vozil močno opit, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 0,95 mg/l alkohola v organizmov. Policisti pa so tekom postopka ugotovili, da voznik ne poseduje vozniškega dovoljenja.

V nesreči poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Kamnik ter ga z  reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano, na kraju nezgode pa so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so poskrbeli za zavarovanje in osvetlitev prizorišča, odklopili akumulator, ob koncu intervencije pa poskrbeli še za očiščenje vozišča.

Po nestrokovni oceni je v prometni nesreči nastalo za okoli 6.000 evrov škode, policisti pa bodo zoper povzročitelja nesreče ukrepali v skladu z zakonom.