Naslovnica / KULTURA / Križnikov pravljični festival v Motniku je (bil) pod streho

Križnikov pravljični festival v Motniku je (bil) pod streho

V petek in soboto se je v Motniku ponovno odvijal Križnikov pravljični festival, simpatična pripovedovalska prireditev, ki ji je letos nekoliko ponagajalo vreme.

Festival se je s slavnostnim odprtjem začel v petek, 10. junija zvečer, v katerem so z lastnimi interpretacijami pravljic, ki jih je zbral Križnik, v nabito polni motniški dvorani nastopili častni pokrovitelj letošnjega festivala Andrej Rozman Roza, Boštjan Napotnik, Vesna Radovanovič, Anja Štefan in Breda Podbrežnik Vukmir.

kriznikov festival 7

 

Prvi festivalski večer je bil v Parku pod lipami popestren tudi z odprtjem fotografske razstave Luke Dakskoblerja, otroškimi likovnimi deli natečaja na temo Križnikovih pravljic ter okusi Kamnika, večer pa sta z zabavnim koncertnim nastopom zaključila glasbena komedijanta Boštjana Gombač in Janez Dovč.

kriznikov festival 21

 

Sobotno festivalsko dogajanje je nekoliko po svoje krojilo muhasto vreme, ki je nekoliko oviralo prireditve in aktivnosti, ki so bile načrtovane na prostem, organizatorjem prireditve pa je letošnji festival vseeno uspelo, domala dobesedno, uspešno spraviti »pod streho«.