Naslovnica / ŠPORT / Na ligo po knjigo: Krofi in knjige na Svetem Primožu

Na ligo po knjigo: Krofi in knjige na Svetem Primožu

Na Svetem Primožu nad Kamnikom je bilo današnje dopoldne zagotovo nekaj posebnega, saj so se številni pohodniki in tekači, pod geslom: »Na ligo po knjigo«, hkrati rekreirali, se kulturno udejstvovali, za na meček pa še pustovali.

Udeležence Zimske lige Sveti Primož je že na štartu pri Vegradu pričakal France Prešeren s svojo muzo, kar je narekovalo, da je še pred vzponom v hrib do priljubljene izletniške točke nad Kamnikom, z Vegrada razlegla Zdravljica, ki jo je bilo moč čez čas slišati tudi z vrha Svetega Primoža.

pust knjiga sv primoz 2016 7

Po sopihanju športnih maškar v hrib, ki so bodisi tekle, bodisi »prosto po Prešernu« prijetno pohajkovale in uživale v prekrasnem vremenu pustne sobote, jih je na Svetem Primožu pričakala stojnica s knjigami različnih zvrsti, ki jih je priskrbel organizator dogodka in zimske lige Klub gorskih tekačev Papež oz. sponzor kluba in zimske lige, Avtoličarstvo in avtokleparstvo Papež.

liga-knjiga 2016 12

Knjige opremljene s kaligrafsko napisanim sloganom prireditve ter datumom in krajem dogodka so bile podeljene udeležencem, ki pa so bili na Svetem Primožu danes, spričo skorajšnjega kulturnega praznika, deležni tudi kulturnega programa v katerem, ob pomoči deklet iz gledališke skupine Baretka OŠ Stranje ter pohodnikov in pohodnic, ni manjkalo ne recitiranih, ne odpetih Prešernovih pesmih.

liga-knjiga 2016 8

Seveda je bilo poskrbljeno tudi za okrepčilo v obliki okusnih krofov, najbolj izmučeni udeleženci pa so si lahko odpočili v Zdravstvenem domu Sveti Primož, ki ga je postavil neumorni oskrbnik Orlov Peter.

Skratka, na Svetem Primožu se je tudi letos odvil zanimiv in sproščen športno-kulturni dogodek, ki je bil tokrat obarvan tudi pustno, vsi, ki so v njem sodelovali, pa so na svojevrsten način pokazali in dokazali, da gredo lahko šport, rekreacija, kultura in zabava, z nekaj domiselnosti in dobre volje, prav imenitno skupaj.

Fotografije: Andrej Jeglič