Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 10. do 16 novembra 2014)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 10. do 16 novembra 2014)

10. november
Policisti so obravnavali vlom v pomožni objekt v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči vlomil v pomožni objekt in iz notranjosti odtujil deset polnih plinskih jeklenk. Z dejanjem je povzročil za približno 400 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

11. november
Policisti so imeli v Kamniku postopek z dvema 18-letnikoma iz Kamnika. Pri postopku jima je bil zasežen cigaretni ogorek, samozapiralna vrečka z neznano snovjo zeleno-rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino in kovinski »mlinček«. Zoper oba 18-letnika bo izdana Odločba v hitrem postopku. Prav tako bo zoper enega izmed navedenih podana kazenska ovadba na pristojno sodišče zaradi storitve kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog.

12. november
Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek s 35-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je navedeni vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa mu je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 35-letniku zaradi navedenih kršitev zasegli osebni avtomobil in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. november
Policisti so obravnavali tatvino osebnega avtomobila v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času iz parkirnega prostora v Kamniku odtujil osebni avtomobil znamke Peugeot Partner, registrskih številk LJ AP-989. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za približno 14.000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Policisti so v okolici Kamnika v večernem času odvzeli prostost 46- in 41-letniku, oba iz okolice Kamnika, osumljenima storitve kaznivega dejanja tatvine motornega vozila. 46- in 41-letnik sta osumljena, da sta dne 13. 11. 2014, v okolici Vrhnike, odtujila osebni avtomobil znamke BMW, s katerim sta bila dne 14. 11. 2014 v okolici Kamnika tudi prijeta. Osebni avtomobil znamke BMW je bil po postopku vrnjen lastniku. Po vseh zbranih obvestilih sta bila oba, s kazensko ovadbo, privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njiju odredil pripor.

16. november
Policisti so imeli v Kamniku pri cestno-prometni kontroli postopek z 20-letnikom iz okolice Kamnika. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola, mu je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.52 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 20-letniku je bilo začasno zaseženo vozniško dovoljenje, policisti pa bodo zoper 20-letnika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.