Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 16. do 22. marca 2015)
Simbolična fotografija.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 16. do 22. marca 2015)

Vinjen z volanom
16. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli postopek z 53-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.64 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 53-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vlomilec, ki je rad čist
17. 3. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil sanitarno keramiko in armaturne elemente. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 7000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Zletela s ceste
18. 3. 2015 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti 414 v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 41-letna voznica osebnega avtomobila iz Ljubljane vozila osebni avtomobil po regionalni cesti v smeri Kamnika in je izven naselja Buč iz neugotovljenega razloga zapeljala desno na cestno brežino in trčila vanjo. V prometni nesreči je nastalo za cca. 5000 evrov materialne škode. 41-letni voznici je bil izdan plačilni nalog.

Požig avtomobila
19. 3. 2015 – Policisti so bili obveščeni o požaru osebnega avtomobila v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da je bil v požaru popolnoma uničen osebni avtomobil znamke Ford Fiesta. Pri dejanju je nastalo za cca. 3500 evrov materialne škode. Po do sedaj zbranih informacijah ima navedeno dejanje znake kaznivega dejanja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prijeli tatinskega tička
20. 3. 2015 – Policisti so v večernih urah odvzeli prostost 27-letniku iz Kamnika, osumljenemu storitve več kaznivih dejanj vlomov, tatvin in drzne tatvine na območju Kamnika in Ljubljane. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 27-letnik v 11. 3. 2015 v jutranjih urah vlomil v poslovne prostore v Kamniku, kjer je pregledal prostor in v notranjosti vlomil še v priročno blagajno, od koder je odtujil gotovino. Nadalje je bilo ugotovljeno, da je navedeni v Ljubljani v dveh primerih izvršil drzni tatvini v trgovinah, prav tako pa je v mesecu marcu vlomil še v avtomat s pijačo, od koder je odtujil gotovino. Z dejanji je povzročil za nekaj tisoč evrov materialne škode. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je navedeni že bil obravnavan s strani policije za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete. Policisti so 27-letnika s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper 27-letnika odredil pripor.

Vlom v hišo v Godiču
21. 3. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec med 12.3. in 21. 3. 2015 neovirano vstopil v notranjost stanovanjske hiše, od koder je odtujil mizo, stole, mikrovalovno pečico in še nekaj drugih predmetov. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 1000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.