Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 18. do 23. maja)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 18. do 23. maja)

Izgleda, da je zanimanje za pospravljen Stari grad precejšnje, saj so policisti v preteklem tednu zabeležili poskus vloma v objekt, dasiravno je ta povsem prazen. Hudo velika stiska, pa je morala pestiti nesrečnika, ki je poskušal vlomiti v sanitarije mrliške vežice v Mekinjah. Najbrž ga je precej tiščalo, tako kot tišči zaprt Graditeljev most v Stranjah tamkajšnje okoliške prebivalce, saj je nekdo izvedel neuradno odprtje prehodov.

Poskus vloma v pospravljen Stari grad
18. 5. 2015 – Obveščeni smo bili o poskusu vloma v objekt Stari grad.  Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pršel do objekta ter poizkušal vlomiti v objekt. Pri tem je poškodoval ključavnico. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 100 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Ostal brez izpita
18. 5. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek s 29-letnim voznikom osebnega vozila. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.70 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 29-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter prepovedali vožnjo, zoper omenjenega so podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Nesreča v Tunjicah
19. 5. 2015 – Policisti so na cesti Tunjice obravnavali  prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Povzročitelju, je bil izdan plačilni nalog. Pri trčenju je na vozilih nastala škoda za približno 400 €

Neuradno odprtje mostu v Stranjah
20. 5. 2015 – Policisti so obravnavali poškodovanje ograje podjetja v Stranjah. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pršel ograje podjeta ter poškodovl več metrov ograje. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 200 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Znova izginila kosilnica
20. 5. 2015 – Obveščeni smo bili o tatvini lahkega priklopnika na kateri je bila naložena kosilnica v Zg. Palovčah. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pršel na dvorišče stanovanjske hiše in odpeljal lahki priklopnik na katerem je bila kosilnica. Z dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 4700 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Brez vozniške, brez vozila
21. 5. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek s 45-letnim voznikom osebnega vozila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 45-letnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti 45-letniku začasno zasegli osebni avtomobil in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče

Izsilil prednost
21. 5. 2015 – Policisti so obravnavali  prometno nesrečo v križišču TC Kamnik – Ločica in Cankarjeva cesta. Na kraju so policisti ugotovili, da se je nesreča pripetila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču.. V prometni nesreči ni bil nihče poškodovan. Povzročitelju, je bil izdan plačilni nalog. Pri trčenju je na vozilih nastala škoda za približno 3.000 €

Hudo ga je moralo tiščati
22. 5. 2015 – Policisti so obravnavali poškodovanje vrat sanitarij v mrliški vežici Mekinje. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči poškodoval vrata sanitarij. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 300 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Najdeno otroško kolo
22. 5. 2015 –  Policisti so bili obveščeni, da je že dalj časa na naslovu Zikova 8 puščeno žensko kolo sive barve: Na kraju so našli kolo ter ga pripeljali v prostore Policijske postaje, kjer se hrani. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ugotavljanje lastnika kolesa.

Trčil v ograjo in zbežal
23. 5. 2015 – Policisti so obravnavali  prometno nesrečo v Spodnjih Stranjah. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani voznik neznanega vozila preko noči trčil v ograjo pri st. hiši 1 ter s kraja odpeljal ne  da bi lastniku posredoval podatke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo ob odkritju povzročitelja le temu izdali plačilni nalog… Pri trčenju je nastala škoda za približno 100 €

 

Podatke je pripravil Mirko Končina, PP Kamnik

 

Opomba in pojasnilo uredništva
Policija si, na nam neznani zakonski osnovi, jemlje samovoljno pravico do cenzure oz. samovoljne izbire novic, ki jih posredujejo javnosti ter občanov v svojih poročilih NE OBVEŠČA o vseh dogodkih, ki se zgodijo na območju Občine Kamnik. Spričo tega je kronika PP Kamnik, ki jo objavljamo vsak ponedeljek, najbrž nepopolna in ne odraža dejanskega stanja na področju prekrškov in kaznivih dejanj v naši občini, občani in občanke pa zaradi tega lahko živimo v zmotnem prepričanju, da se določene vrste prekrškov in kaznivih dejanj, na področju PP Kamnik, sploh ne dogajajo.