Naslovnica / Črna kronika / Kronika policijske postaje Kamnik (od 20. do 26. 07. 2015)

Kronika policijske postaje Kamnik (od 20. do 26. 07. 2015)

Povožen otrok na prehodu za pešce v Mekinjah
20.07.2015 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo v Mekinjah, kjer je mlajša voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce povozila 6-letnega otroka, kateri je bil z reševalnim vozilom odpeljan na Ljubljansko urgenco. Voznica ni bila pod vplivom alkohola.

Tatvina gosilnice v Godiču
21.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da je v Godiču prišlo do tatvine kosilnice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izpred stanovanjske hiše preko noči odtujil večjo kosilnico znamke Gorenje Muta rumene barve in s tem lastnico oškodoval za okoli 1.200 eurov.

Pogrešan otrok na Ljubljanski cesti
22.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da se ne Ljubljanski cesti pogreša otrok, kateri je od doma odšel s kolesom. Policisti so takoj pričeli z iskanjem otroka, kateri pa je kmalu sam s kolesom prišel srečno domov, brez kakšnih poškodb.

Prometna nesreča v Volčjem Potoku
23.07.2015 – Policisti PP Kamnik so obravnavali prometno nesrečo v Volčjem Potoku. Na kraju so ugotovili, da je voznica osebnega vozila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v obcestno svetilko. Do telesnih poškodb v prometni nesreči ni prišlo, nastala pa je materialna škoda za cca. 4.000 eurov. Voznici je bil zaradi povzročitve prometne nesreče izdan plačilni nalog.

Glasni v gostinskem lokalu
24.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili napoteni v gostinski lokal v Mostah pri Komendi, kjer naj bi bili gosti kljub nočnemu miru in počitku preglasni in s tem motijo sosedje. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je lokal že zaprt in tako kršitve ni bilo.

Intervencija v Podgorju
25.07.2015 – Policisti PP Kamnik so bili obveščeni, da sta se v Podgorju pri Kamniku sprla oče in sin. Ob prihodu policistov na kraj sta se že pomirila, z razgovori pa je bilo ugotovljeno, da sta se oče in sin sprla zaradi pospravljanja. Povzročitelju prepira je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Pred lokalom ga je udaril znanec
25.07.2015 – Na PP Kamnik se je zglasil mlajši moški in povedal, da ga je pred gostinskim lokalom v Mekinjah udaril znanec pri čimer je utrpel telesne poškodbe. Policisti so z njim opravili razgovor, nato pa je zoper znanca podal predlog za pregon kaznivega dejanja. Zdravniško pomoč pa je iskal sam na ljubljanski urgenci. Policisti zbirajo nadaljnja obvestila, nakar bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo.

Vinjen grozil ženi
26.07.2015 – Kamniška patrulja je bila obveščena, da v stanovanju v bližini centra Kamnika močno vinjen moški grozi svoji ženi, da jo bo ubil. Na kraju je bil z njim opravljen razgovor v katerem pa ni upošteval odredb policistov naj se umiri. Utemeljeno je bilo pričakovati, da bo z kršitvijo nadaljeval, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog za kršitev Zakona o javnem redu in miru.

Podatke za kroniko je pripravil Dušan Hočevar, pomočnik komandirja PP Kamnik