Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 5. 1. do 11. 1. 2015)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 5. 1. do 11. 1. 2015)

5. 1. 2015 – Vlom v gostinski lokal
Policisti so obravnavali vlom v gostinski lokal v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom noči vlomil v gostinski lokal v okolici Kamnika in iz notranjosti odtujil denar, cigarete in več steklenic alkoholne pijače. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

6. 1. 2015 – Ukradeno kolo
Policisti so obravnavali vlom v kletne prostore v Kamniku. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom noči vlomil v kletne prostore večstanovanjske hiše v Kamniku in iz notranjosti odtujil moško gorsko kolo znamke GHOST ARM-LT, črne barve. Z dejanjem je oškodovanca oškodoval za okoli 1000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

7. 1. 2015 – Travca
Policisti so imeli v Kamniku postopek z  23 – letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bil zasežen manjši skupek neznane snovi zeleno-rjave barve za katerega se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 23-letnika bodo policisti napisali odločbo o prekršku.

8. 1. 2015 – Pijan za volanom
Policisti so imeli v Kamniku postopek z 31-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

9. 1. 2015 – Alkotest pokazal 0.79
Policisti so imeli v Kamniku postopek z 28-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.79 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče

10. 1. 2015 – Trčil v kandelaber in se prevrnil
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 25-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kamnika zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljal na cestno bankino, kjer je nato izgubil nadzor nad vozilom in z vozilom trčil v drog javne razsvetljave, nakar je vozilo po prevračanju obstalo na obcestnem travniku. V prometni nesreči je 23-letni sopotnik v vozilu zadobil telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC. V prometni nesreči je nastalo za cca. 4000 evrov materialne škode. 25-letnemu povzročitelju je bil zaradi kršitve cestno prometnih pravil izdan plačilni nalog.