Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7. do 12. aprila 2015)

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 7. do 12. aprila 2015)

Iz hiše odnesel zlatnino in denar
7. 4. 2015 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v dopoldanskem času vlomil v stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujil več kosov predmetov iz rumene kovine in gotovino. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 5000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Brez izpita odklonil pihanje
7. 4. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek s 34-letnim voznikom osebnega avtomobila iz Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 34-letnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je 34-letnik pri postopku odklonil preizkus alkoholiziranosti. Zaradi navedenega so policisti 34-letniku začasno zasegli osebni avtomobil znamke Audi A4 in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pijan povzročil za 11.000 evrov škode
8. 4. 2015 – Obveščeni smo bili o prometni nesreči v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 62-letnik zapeljal iz dovozne poti na prednostno regionalno cesto Moste – Duplica, pri čemer je zaprl pot 33-letnemu vozniku tovornega vozila s priklopnikom, ki je pravilno vozil po regionalni cesti v smeri proti Kamniku. V prometni nesreči je nastalo za cca. 11.000 evrov materialne škode. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Na kraju prometne nesreče je bil zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola s 62-letnikom opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper 62-letnega povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Tatovi odprli kolesarsko sezono
9. 4. 2015 – Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času v okolici Kamnika vlomil v vrtno lopo in iz notranjosti odtujil treking kolo znamke Cross Fun Road Disc in moško gorsko kolo znamke Author,tip Dexter, črno rumene barve. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 1000 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Zvitek z nasmeškom
10. 4. 2015 – Policisti so imeli v okolici Kamnika postopek s 29-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bil 29-letniku zasežen cigaretni zvitek in aluminijasta folija v katerih je bila neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 29-letnika bo izdana Odločba v hitrem postopku.

Raje vozi kot piha
10. 4. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 23-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo pri postopku ugotovljeno, da je 23-letnik v cestnem prometu osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bil 23-letniku začasno zasežen osebni avtomobil in bo zoper navedenega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče

Ne vozim, kadar piham
11. 4. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 29-letnim voznikom osebnega avtomobila. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.68 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Še en Vinko za volanom
12. 4. 2015 – Policisti so imeli v okolici Kamnika postopek s 54-letnim voznikom osebnega avtomobila iz Kamnika. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola je bil odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Kroniko pripravlja PP Kamnik