Naslovnica / Črna kronika / Kronika Policijske postaje Kamnik (od 9. do 15. 3. 2015)
Simbolična fotografija.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 9. do 15. 3. 2015)

“Vinko” za volanom
9. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek z 38-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0.78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je 38-letnik vozil osebni avtomobil po preteku veljavnosti registracije. Policisti so 38-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vozil brez izpita
11. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v Kamniku postopek s 35-letnim voznikom osebnega avtomobila iz Kamnika. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je 35-letnik vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti 35-letniku začasno zasegli osebni avtomobil znamke VW Caddy in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pil, vozil, pihal
11. 3. 2015 – Policisti so imeli pri cestno prometni kontroli v okolici Kamnika postopek z 46-letnikom iz okolice Kamnika. Pri postopku je bilo zaradi suma, da je vozil pod vplivom alkohola odrejen in opravljen preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 46-letniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper omenjenega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Tatinska reciklatorja
12. 3. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino odpadne kovine v okolici Kamnika. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da sta neznana storilca v dopoldanskem času izpred poslovnega prostora v okolici Kamnika odtujila za okoli dve toni odpadne kovine. Z dejanjem sta neznana storilca povzročila za okoli 600 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Ukradli registrske tablice
13. 3. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino registrskih tablic v Kamniku. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v popoldanskem času iz parkiranega osebnega avtomobila snel in odtujil obe registrski tablici LJ KV-309. Z dejanjem je neznani storilec povzročil za okoli 40 evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Modna tatica
14. 3. 2015 – Policisti so obravnavali tatvino oblačila v trgovini v Kamniku. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 34-letnica iz Kamnika v eni od trgovin v Kamniku odtujila jakno, pri čemer jo je pri dejanju videl varnostnik trgovine, ki jo je zadržal do prihoda policistov. Z dejanjem je 34-letnica povzročila za okoli 30 evrov materialne škode. Policisti bodo zoper 34-letnico podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Zeliščar brez robe
15. 3. 2015 – Policisti so imeli v Kamniku postopek s 23-letnikom iz Kamnika. Pri postopku je bil navedenemu zasežen aluminijasti zvitek v katerem je bila neznana snov zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo – rastlino. Zoper 23-letnika bo izdana Odločba v hitrem postopku.

X