Naslovnica / KULTURA / Mag. Breda Podbrežnik Vukmir bo prejela Čopovo diplomo
Foto: Luka Dakskobler

Mag. Breda Podbrežnik Vukmir bo prejela Čopovo diplomo

Letošnji prejemnici najvišje slovenske nagrade za izjemne uspehe na področju knjižničarstva – Čopove diplome, sta direktorica kamniške knjižnice mag. Breda Vukmir Pobrežnik in mag. Tatjana Likar.

copova-diplomaČopove diplome in Čopova priznanja so najvišje državne nagrade za izjemne uspehe na področju knjižničarstva, ki so širšega družbenega pomena in prispevajo k napredku knjižničarske stroke. Čopova diploma in Čopovo priznanje sta poimenovana po slovenskem knjižničarju in učenjaku Matiji Čopu.

Čopova diploma se podeli za izredno pomembno življenjsko delo na področju knjižničarstva, ki je širšega pomena in prispeva k ugledu in napredku  knjižničarske stroke. Čopove diplome se podeljujejo posameznikom, ki so člani rednih ali pridruženih članov Zveze. Čopovo diplomo lahko posameznik prejme le enkrat.

Direktorice kamniške knjižnice mag. Breda Podbrežnik Vukmir in ostali letošnji dobitniki bodo Čopove diplome in priznanja prejeli na slavnostni podelitvi v sredo, 21. 12. 2016, ob 19. uri v Narodni in univerzitetni knjižnici, kjer bo letošnje nagrajence nagovoril tudi minister za kulturo Anton Peršak.

Iskrene čestitke!