Naslovnica / NOVICE / Maister se bori za olimpijski bazen

Maister se bori za olimpijski bazen

V okviru prireditev v počastitev praznika Občine Kamnik so v četrtek, 19. marca 2015, v Termah Snovik odprli razstavo posvečeno Rudolfu Maistru »Boji za severno mejo 1918 – 1919« ter predstavili Zbornik »Termalna voda – vir življenja in razvoja«.

Razstava, ki jo je pripravil in na kratko predstavil avtor razstave, načelnik Muzeja Slovenske vojske, major Zvezdan Marković, obsega enajst panojev, ki so sicer del redne zbirke Kadetnice Maribor, Vojaškega muzeja Slovenske vojske. Razstava osvetljuje del slovenske zgodovine v času boja za severno mejo, s poudarkom Rudolfu Maistru, Franju Malgaju in Alfredu Lavriču, ki so se izkazali pri obrambi severne slovenske meje.

snovik-maister111

Razen odprtja razstave Rudolfa Maistra, so v Snoviku pripravili tudi uradno promocijo Zbornika, ki je bil sicer izdan že januarja letos, z njim pa želijo v Termah Snovik  usmeriti pogled javnosti k prihodnim perspektivam kamniškega turizma.

V Termah Snovik, kjer so v zadnjih 20-ih letih nedvomno naredili ogromno delo, imajo smele načrte tudi za prihodnost. Mednje sodi tudi izgradnja olimpijskega bazena, za kar si vodstvo Term že kar nekaj časa intenzivno prizadeva, na vse bolj glasne ideje, da bi se tovrsten bazen gradil v Kamniku, pa gledajo kar nekoliko z zaskrbljenostjo.

V Termah Snovik znajo namreč našteti vrsto prednosti, ki bi jih, seveda tudi ob pomoči občinskih sredstev, prinesla gradnja olimpijskega bazena v Snoviku, čemur pa kamniški plavalci in drugi potencialni uporabniki tovrstnega bazena, zaenkrat, predvsem zaradi oddaljenosti od mesta, niso najbolj naklonjeni.

snovik-maister231

S predstavitvijo svojih pogledov na možnosti, perspektive in pomembnost premišljenega prostorskega načrtovanja so v programu prireditve sodelovali tudi doc. dr. Alenka Fikfak, Leon Kobetič in Helena Kovač. Beseda je tekla predvsem o možnostih v prostorskem planiranju, o spremembah, ki jih prinaša kamniški občinski prostorski načrt ter kaj je v načrtih že sprejeto s strani Term Snovik ter kakšne so njihove konkretne perspektive.

snovik-maister801

Prizadevanje vodstva Term Snovik, da bi, tudi ob pomoči občinskega denarja, uresničili svoje smele načrte, je sicer razumljivo, ampak na tokratni prireditvi jih je,  v njihovi delovni vnemi, morda kar nekoliko zaneslo. Vztrajno, vendar precej neposrečeno vlečenje vzporednic med vizionarstvom in delom Rudolfa Maistra ter vodstvom Term Snovik je povzročilo, da je vse skupaj, vsaj na trenutke izpadlo, kot da se je Rudolf Maister pravzaprav boril za izgradnjo olimpijskega bazena v Snoviku.

snovik-maister781

Ne glede na to kje bo stal kamniški olimpijski bazen, pa lahko Terme Snovik, s svojim znanjem in izkušnjami, zagotovo precej pripomorejo in pomagajo pri njegovi izgradnji. Tega se zaveda tudi direktor Ivan Hribar, ki je v svojem nagovoru prisotnim dejal, da si v snoviških termah želijo predvsem sinergije in dobrega sodelovanja z vsemi.

snovik-maister151

Program odprtja je z odigranima himnama, tako Zdravljico, kot tudi z Naprej zastava slave, popestril trobentač Mestne godbe Kamnik Luka Šuc, za nekoliko pretirano vzneseno vezno besedo, pa je poskrbela Bojana Planina.

Prireditev se je končala z zabavnim druženjem ob kulinaričnih dobrotah restavracije Potočka ter zanimivih in sproščenih pogovorih o načrtih in možnostih nadaljnjega razvoja tuhinjskih term in kamniškega turizma.

sejem-snovikOdprtje razstave posvečene Rudolfu Maistru, ki bo v jedilnici restavracije Term Snovik gostovala do 19. aprila 2015, pa ni edina prireditev, ki jo v Termah Snovik pripravljajo v tem času.

Že jutri se bo namreč, med 10. in 16. uro, na ploščadi ob termah tradicionalni Velikonočni sejem, ki ga pripravlja Turistično društvo Tuhinj in kamor ste vsi vljudno vabljeni, saj bo na stojnicah moč videti in poskusiti številne dobrote, prijeten nedeljski izlet, pa lahko, razen za obisk velikonočnega sejma, izkoristite tudi za kopanje v termalnem bazenu.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve