Naslovnica / NOVICE / Majhna težava za Občino Kamnik, velika za občane Češnjic

Majhna težava za Občino Kamnik, velika za občane Češnjic

Prebivalci dela vasi Češnjice v Tuhinjski dolini so že pošteno naveličani moledovanja in čakanja, da Občina Kamnik slednjič le uredi krajši odsek javne poti v vasi, ki je zaradi posedanja cestišča postal skorajda neprevozen, predvsem pa precej nevaren.

Življenje v bolj odmaknjenih vaseh in zaselkih kamniške občine ima svoje prednosti, za katere v večji meri poskrbijo predvsem narava in pridne roke domačinov, obenem tudi nekaj slabosti, za katere pa največkrat (ne) poskrbi Občina Kamnik.

Z eno izmed tovrstnih težav se soočajo tudi krajani dela vasi Češnjice, do katere že tako ali tako ne vodi ravno najboljša cesta, le-ta pa je, vsaj po nedavnih sanacijskih delih, vseeno še vedno v precej boljšem stanju, kot dobrih 100 dolga pot, ki od športnega igrišča v Češnjicah vodi do dela vasi, ki mu domačini pravijo »Za hribom«.

Omenjena pot, ki je v lasti Občine Kamnik, vodi pa do sedmih hišnih številk v Češnjicah, je namreč v preklemansko slabem stanju, saj je cesta na daljši razdalji že močno posedena, sredi ceste pa nastala dolga grbina, ki jo je boleče skusilo že marsikatero avtomobilsko podvozje.

Ker cesto še naprej spodjeda tudi meteorna voda, je stanje iz dneva v dan slabše, sama cesta pa je,  še posebej v času dežja, poledice in snega, vse bolj nevarna, saj uporabnikom, spričo globokih kolesnic, ne omogoča kontrolirane in varne vožnje, tako da je najbrž samo še vprašanje časa, kdaj bo prišlo do kake hujše nesreče.

 

Krajani Češnjic, ki omenjeno pot uporabljajo, so se zasilne sanacije cestišča nekajkrat lotili kar sami, vendar ne s prav dosti uspeha, saj bi bila cesta, ki vodi do njihovih domov, potrebna takojšnje temeljite obnove. Da je temu res tako,  je s pomočjo daljše vodne tehtnice konkretno ponazoril tudi Sašo Kogej, eden izmed prebivalcev Češnjic, ki je obenem povedal, da na svoje težave že vsaj kaka tri leta, tudi prek krajevne skupnosti, opozarjajo pristojne na Občini Kamnik, kjer pa zaenkrat, razen obljub in »zimzelene melodije« o pomanjkanju sredstev, še niso našli prave rešitve.

Upamo, da pristojni na kamniški občini, kljub temu, da omenjeno pot uporablja bolj malo volivk in volivcev, z iskanjem rešitve ne bodo čakali in odlašali tako dolgo, da se kdo izmed uporabnikov poti nehote prekucne na kako kravo, ki se bo že kmalu pasla na strmem  travniku pod cesto, saj bo takrat zagotovo že prepozno.