Naslovnica / NOVICE / Manca Berlec – Kadilka

Manca Berlec – Kadilka

»Vse stvari za katere nas je sram, delamo stran od drugih, ker obstaja strah: kaj bodo govorili o nas?«

Zakaj kadilka? Vsi, ki ste zamudili sinočnji Mančin nastop v Pubu Pod Skalo se najbrž sprašujete, čemu tak naslov. Pesem iz prihajajočega albuma z naslovom Kadilka je namreč požela tak aplavz, da je morala Manca pripraviti ‘bis’ s katerim je predstavila svojo novo pesem ponovno, pa tudi po končanem koncertu oz. nedeljskem glasbenem večeru so ljudje želeli še.

Vsi, ki smo vsaj malo kamniške ‘krvi’, poznamo Manco Berlec. Vzhajajoča zvezda slovenske glasbe, ki sama ne želi biti le »pop zvezda« slovenske scene katera izdaja samo »single«, si želi, da si jo ljudje vtisnejo v spomin.

Zato bo v prihajajočem mesecu Manca izdala album, v katerem bodo vključene tudi pesmi, ki smo jih poslušali na Valentinovo nedeljo z Manco, 17. 2. v baru Pod skalo v Kamniku. Vzdušje je bilo, tudi po Mančinih besedah, domače in nadvse prijetno.

 

Manca pa se ne ukvarja samo z glasbo, ustvarja in igra tudi v predstavi Katzen Kabaret. Poleg Kabareta, pa zadnje čase (bolj za šalo) snema in tudi sama montira serijo Življenje Trzinčank (ogledi možni na instagramu).

Predstavila se je tudi na Valu 202 s svojo avtorsko skladbo Sama. Zase pravi, da ima svoj stil ki je; po njenih besedah; » Fovš, ampak lih’ prov’ fovš«, vendar je nam; »fovš al’ ne«, všeč.

Zaupala nam je tudi svoje sanje iz otroštva. Astronavtka? Zdravnica? Mogoče veterinarka? Ne, naša Manca je želela biti dostavljalka pic. Zakaj? Ker te je vsak vesel, ko prideš k njemu na dom.

Laura Hribar