Naslovnica / Trači in tračnice / Markovih 1000 kolesarskih vzponov na Črnivec

Markovih 1000 kolesarskih vzponov na Črnivec

Danes popoldan je iz Stahovice proti Črnivcu krenila vesela kolesarska druščina, ki bo Marka Grilca iz Most pri Komendi pospremila pri njegovem 1000-em kolesarskem vzponu na Črnivec.

marko-grilc-1000-vzponov-2Marko Grilc iz Most pri Komendi je navdušen rekreativni kolesar, ki je s kolesom in v družbi svojih kolesarskih prijateljev obredel že dobršen del Evrope, ena izmed njegovih najbolj priljubljenih kolesarskih tur, ki jih obišče kadar je le mogoče, pa je bližnji Črnivec, na katerega se bo danes s kolesom povzpel že 1000 krat.

Svoje kolesarske podvige namreč vestno beleži in tako je prišel na idejo, da bi svoj 1000. vzpon na Črnivec obeleži na nekoliko drugačen način, zato je danes na kolesarjenje povabil še svoje prijatelje, ki so se ob 14. uri zbrali na Stahovici, nato pa družno krenili proti Črnivcu.

marko-grilc-1000-vzponov-13

Kakih hitrostnih rekordov danes najbrž ne gre pričakovati, saj se bodo vmes zagotovo ustavili tudi na kaki kontrolni oz. okrepčevalni točki, še bolj veselo pa bo zagotovo na vrhu Črnivca, kjer bo Marko Grilc svoj 1000. vzpon na Črnivec primerno proslavil skupaj s svojimi prijatelji.

marko-grilc-1000-vzponov-23

Marko je povedal, da je 1000 vzponov opravil v zadnjih dvajsetih letih, v tem času izrabil 6 parov pnevmatik in kakih pet verig, iz Most, kjer je doma, do Črnivca in nazaj, pa je v tem času nabrcal okrog 46.000 kilometrov, kar je več, kot če bi se po ekvatorju peljal okrog sveta.  Če bi vse skupaj izmeril v času, pa bi moral na kolesu nepretrgoma sedeti in kolesariti tri mesece skupaj.

Na leto, vsaj v zadnjih letih, se s kolesom na Črnivec v povprečju povzpne okrog stokrat, glede na to, da se bo kmalu pridružil Erjavčevim elitnim enotam, pa utegne svoje povprečje bržčas še nekoliko dvigniti.

Marku Grilcu čestitamo za svojevrsten podvig ter mu želimo še veselih in varnih nadaljnjih 1000 vzponov na Črnivec.

marko-grilc-1000-vzponov-44