Naslovnica / ŠPORT / Matej Hribar je uspešno zaključil ekstremno preizkušnjo Ultra trail du Mont Blanc

Matej Hribar je uspešno zaključil ekstremno preizkušnjo Ultra trail du Mont Blanc

171,1 kilometrov dolgo pot okrog pogorja Mont Blanc-a, na kateri je moral premagati tudi 10.059 vzpona, je kamniški ekstremni gorski tekač Matej Hribar, s povprečno hitrostjo 4,39 km/h, opravil v 39 urah in 55 sekundah.

Letošnja prestižna ekstremna gorsko tekaška preizkušnja Ultra trail du Mont Blanc, je končana, v cilju pa je tokrat zavihrala tudi kamniška zastava, ki jo je dvignil kamniški ultra gorski tekač Matej Hribar, ki se je, lahko rečemo zelo solidno, letos prvič udeležil tudi kamniški ultra gorski tekač Matej Hribar.

mato hribar 2

Prihoda v težko prigarani cilj, po dvonočnem ogledu vršacev okrog Mont Blanc-a, kot se je pošalil v kratkem sporočilu, se je Matej oz. Mato nadvse razveselil, saj je s tem uspel uresničiti svojo dolgoletno željo in tudi sanje vsakega ekstremnega gorskega tekača, kajti za udeležbo na prestižnem Ultra trail du Mont Blanc je potrebno imeti tudi nekaj sreče.

mato mtblanc konec

Matej se je skozi celo tekmo zanesljivo gibal med prvo tretjino tekačev, kar je obetalo zelo solidno uvrstitev. Vmes je imel manjšo krizo, ki jo je uspešno premagal, nato pa presenetil v zadnjih petdesetih kilometrih, saj je očitno premišljeno razporedil moči in zadnji del 171-kilometrskega podviga, ko so bili preostali tekmovalci že močno utrujeni, močno stopil na plin prehitel 240 sotekmovalcev in svoj prvi pohod okrog najvišje gore Alp, s časom 39 ur in 55sekund, pa tekmovanje, med 2.00 udeleženci, končal na zelo solidnem 474 mestu v absolutni razvrstitvi ter 185. mestu v svoji kategoriji, s čemer je najbrž ne le izpolnil, ampak tudi presegel svoja pričakovanja.

mato hribar 3

Zaenkrat nam je utrujeni, vendar nadvse zadovoljni Matej iz cilja poslal par fotografij, več podrobnosti o svojem podvigu pa nam bo zaupal, ko si vsaj nekoliko odpočije.

Mato, iskrene čestitke!