Naslovnica / ŠPORT / 24 ur Svetega Primoža: Matej Hribar z izjemnim tempom naskakuje tudi rekord

24 ur Svetega Primoža: Matej Hribar z izjemnim tempom naskakuje tudi rekord

Ne glede na dež in blato udeleženci jubilejnih 24 ur Svetega Primoža z vso nemo še naprej nabirajo vzpone na Svetega Primoža, sodeč po rezultatih, pa udeležencem razmeroma hladno vreme bolj prija od vročine, ki je v preteklih letih dostikrat zaznamovala prireditev.

Po dobrih 16 urah hoje sta najhitrejša in najbolj zagnana Kamničan Matej Hribar, ki se je uspel na Svetega Primoža povzpeti že kar 17 krat,  ter Helena Križanec iz Rogaške Slatine, ki je zaenkrat zabeležila že 16 vzponov.

Glede na izjemen tempo Mateja Hribarja, ki je prvih 12 pohodov opravil v manj kot enajstih urah (10:40), se utegne zgoditi, da bo na letošnji, že 10. prireditvi 24 ur Svetega Primoža, postavljen tudi nov rekord, ki ga je leta 2011, s 24-imi vzponi, postavil David Kadunc.

Naporna, vendar sproščeno zabavna tekmovalno-rekreativna prireditev, ki se odvija na poti med Krajevnim domom na Vegradu in Okrepčevalnico na Svetem Primožu, kjer je poskrbljeno za okrepčilo in razvedrilo ter tudi masažo udeležencev, poteka tekoče in brez posebnosti ter, kar je najpomembneje, brez morebitnih poškodb udeležencev. Posamezni udeleženci so sicer dobili kak žulj, ampak kot je v telefonskem pogovoru dejal oskrbnik okrepčevalnice Peter Uršič, se nihče ne pritožuje, ampak vsi skupaj, po svojih najboljših močeh, vztrajajo naprej.

Fotografije: Peter Uršič