Naslovnica / ŠPORT / Matevž Planko 22. na mladinskem svetovnem prvenstvu

Matevž Planko 22. na mladinskem svetovnem prvenstvu

Mladi kamniški triatlonec Matevž Planko je z 22. mestom na mladinskem svetovnem mladinskem prvenstvu v triatlonu, ki je ponoči potekalo na oni strani luže v ameriškem Chicagu, dosegel in presegel vsa pričakovanja v letošnji sezoni.

Komaj 16. letni Matevž Planko oz. Hitri Planko, kot mu tudi pravijo prijatelji, je med starejšimi tekmovalci uspešno nastopil na mladinskem svetovnem prvenstvu v triatlonu, kjer se je uspešno pomeril tudi z dve leti starejšimi kolegi ter z osvojenim 22. mestom zelo uspešno zastopal barve Slovenije.

S tem, da se je uvrstil med prvih 32 mladih triatloncev na svetu, je potrdil svoj status Olimpijskega komiteja za naslednji dve leti.

Kot je Matevž zapisal na svojem družabnem profilu, je bila najpomembnejša tekma v njegovi dosedanji karieri pravi preizkus živcev: »Tekmo so prestavili zaradi prihajajoče nevihte. Kasneje smo izvedeli, da so bile nevarne strele (sam jih nisem videl, res pa je da je malo deževalo). Organizatorji so se odločili organizirati duatlon se pravi tek-kolo-tek, tako kot je tudi v pravilih. Osebno me to ni vrglo iz tira, a vseeno, ko pomisliš, da si poleti vsako jutro vstajal zaradi plavanja, je bilo kar malo razočaranja.

Prvi tek je bil zelo hiter. Sicer nisem odtekel s prvimi, vendar mi ni veliko zmanjkalo. Na kolesu sem si samo želel prebiti in sem pridobil veliko mest, kar mi je tudi uspelo, nato pa me je čakal se najtežji tek sezone in vse se je poplačalo. Hvala vsem za navijanje in veliko sreče ostalim predstavnikom naše reprezentance.«

sp hitri planko 3

 

Več o Matevžu Planku in njegovih dosežkih, pa si lahko preberete tudi na njegovi spletni strani Hitri Planko

Fotografije: G3 Coaching