Naslovnica / ŠPORT / Mato je pripravljen na skorajšnji štart ekstremnega teka okrog najvišje gore Alp

Mato je pripravljen na skorajšnji štart ekstremnega teka okrog najvišje gore Alp

Matej Hribar je pripravljen na začetek ekstremnega in prestižnega podviga, teka prek treh držav okrog masiva Bele Gore (Mt. Blanc), najvišjega vrha Alp, ki se bo začel danes ob 18. uri.

Matej pravi, da se počuti dobro, hkrati pa se vsem najlepše zahvaljuje za podporo in dobre želje oz. kot nam je sporočil:

»Zelo sem vesel, da vreme, ki je te dni “prilimalo” zasnežene okoliške gore na modro nebo, kaže izredne razglede in sproža dobro, pozitivno energijo. Pri +30°c v dolini in nekje med 15-20°c v gorah bo največji zalogaj predstavljala dobra hidracija.”

Mogočni Mt Blanc

Mogočni Mt Blanc

Trenutno v tekaški nahrbtnik spravlja obvezno opremo, gele in energijske ploščice ter pravi, da se je ob tem spomnil vica o spravljanju slona v hladilnik.

matej hribar pozdrav v kamnik1

Matejev pozdrav v Kamnik.

Vsak odvečen gram v nahrbtniku je seveda odveč, hkrati pa mora Mato dobro premisliti česa v nobenem primeru ne sme pozabiti.

Dan pred štartom je Matej izkoristil za priprave in druženje in izmenjavo izkušenj z legendami gortskega teka, tudi z legendarnim Marcom Olmo, ki je z 58. leti postal zmagovalec teka okrog masiva Mt Blanca.

mato in olmo

Matej Hribar z legendarnim estremnim goskim tekačem in maratoncem Marcom Olmo.

Pred samim štartom bo Mato poskusil ujeti še kako urico spanja, da se na štartnem prostoru pojavi spočit in naspan, potem pa bo, kot pravi, s kurjo poltjo prisluhnil magičnemu avizu, ki bo prek 2000 tekmovalk in tekmovalcev izvrgel v objem Bele gore.

matej hribar kamnik

Lokal patriot.

Je pa Matej, kot edeni zmed najmlajših članov legendarnih “Kamn’ških balanc”, s seboj odnesel tudi veliko kamniško zastavo, za katero se najlepše zahvaljuje kamniškemu Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik oz. TIC-u, hkrati pa vsem skupaj pošilja lepe pozdrave iz enega konca Alp na drugega.

Držimo pesti, da bo s podvigom opravil lahkih nog in predvsem brez poškodb.

Naj ponovimo: Mato se bo moral s svojimi sotekmovalci, po trasi, ki vodi prek treh držav, podati na 170 kilometrov dolgo pot okrog masiva mogočnega Mont Blanca, najvišje gore v Alpah, kjer bo moral, razen razdalje, v limitnem času 46 ur in pol, premagati tudi kakih 10.000 metrov vzpona ter prav toliko spusta, njegov podvig pa bo moč v živo spremljati tudi na spletni strani: http://utmb.livetrail.net/coureur.php

Za lažje spremljanje pa naj dodamo, da ima Matej Hribar – Mato startno številko  1556, naj pa še dodamo, da razen Mateja Hribarja, kot je moč razbrati iz startne liste, na omenjenem tekmovanju nastopa še osem Slovencev, in sicer: Matej Arnuš, Tomaž Kristavčnik, Miha Markovič, Andrej Mederala, Dušan Mencin, Boštjan Peršak, Toni Vencelj in Marjan Zupančič.

Mato, srečno!