Naslovnica / POUDARJENO / Mavrica, pokal in mlaj za sedemdesetletnika Draga Vrhovnika

Mavrica, pokal in mlaj za sedemdesetletnika Draga Vrhovnika

Sinoči je bilo pri Zdravilnem gaju v Tunjicah prav veselo, saj so prijatelji, sorodniki in znanci Dragu Vrhovniku, ki danes praznuje 70 let, prišli voščit in postaviti mlaj, obenem pa ga spomnili na minula nora leta, ki se pravzaprav še niso končala.

Včerajšnje veselo dogajanje v Tunjicah je naznanila prav lepa mavrica, ki se je pozno popoldne razprostrla na nebu, pomladno pršenje dežja, ki se je kasneje poleglo, pa številnih prijateljev in znancev Draga Vrhovnika,  ni odvrnilo od postavljanja prazničnega mlaja v čast novopečenega sedemdesetletnika.

Kako bi jih le, ko pa si Drago Vrhovnik, ustvarjalni tunjiški multipraktik ter večkrat nagrajeni izumitelj, ustanovitelj Zdravilnega gaja in nenazadnje tudi nekdanji avtokrosist oz. celo eden izmed pionirjev avtokrosana Slovenskem, v zadnjih sedmih desetletjih na pleča ni naložil zgolj sedmih križev, ampak je nabral tudi veliko prijateljev, ob pomoči katerih je tekom let ušpičil tudi marsikaj veselega in zabavnega.

Zato so ga prijatelji, sorodniki in znanci na marsikatero njegovo »neumnost in norost«, iz katerih so se kasneje nemalokrat razvile prav lepe in tudi uspešne zgodbe, ki živijo še danes, ob obilici smeha in dobre volje spomnili tudi včeraj, za veselih ter  življenja polnih norih 70 let, pa je bil nagrajen tudi s pokalom, največjega med njimi mu je, v imenu avtokrosistov, izročil prijatelj Dušan Papež.

Veseli druščini, ki mu je prišla voščit na predvečer njegovega jubileja, se je Drago Vrhovnik oddolžil s pogostitvijo, veselo in sproščeno druženje ob smehu in glasbi ter dobrodelnih učinkih zdravilnega gaja, pa se je zavleklo pozno pod noč.

Drago, vse najboljše in še na mnoga zdrava ter ustvarjalna leta!

 

Fotografije: Matjaž Sedušak