Naslovnica / NOVICE / Med žafrane na Veliko planino

Med žafrane na Veliko planino

Velika planina ponuja nešteto možnosti za pohodništvo, odlične izhodiščne točke za obisk okoliških vrhov ali pa le sprehod po pastirskem naselju, ki je eno od redkih ohranjenih v Evropi.

Velika planina je odeta v vijoličasto odejo, saj so pašnike prekrili vijoličasti pomladanski žafrani! Pred nami so velikonočni prazniki, dneva prosti dnevi in sončno vreme, ki vabijo, da si preproge žafranov tudi sami pogledate! Nihalka obratuje vsak dan, sedežnica pa bo obratovala konec tedna – od petka do ponedeljka!


Ko sneg na planini skopni, se kmalu prikažejo že prvi znanilci pomladi. Tokrat se je pomlad začela kar kmalu, trenutno so se travniki Male, Gojške in Velike planine že odele v vijoličasto bravo, saj jih je prekril pomladanski žafran. Cvetenje žafranov je vsako leto odvisno od vremenskih razmer. Cvetijo namreč od 10 do 12 dni, kar pomeni, da morajo ljubitelji vijoličaste odeje pozorno spremljati začetek cvetenja.

Vozni red nihalke & sedežnice

Nihalka: od petka, 19. 4., do ponedeljka, 22. 4., od 9.00 do 17.00, vsako polno uro
Sedežnica: od petke, 19. 4., do ponedeljka, 22. 4., od 9.30 do 16.15, prilagojeno na nihalko

Vabljeni na Veliko planino!

Dogodke in novice si lahko ogledate na naši naši spletni strani. 

Sledite nam na naših družabnih omrežjih, objavite svojo fotografijo s potepanja po Veliki planini in z veseljem jo bomo delili!

Velika planina d.o.o.