Naslovnica / ŠPORT / Mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

Mednarodno prvenstvo Kamnika v namiznem tenisu

12. Mednarodno prvenstvo Kamnika za mlajše kadete in za veterane je bilo odigrano v OŠ Marije Vere v nedeljo, 12.9. 2021. Tekmovanje, ki ga vsako leto izvedemo v počastitev državnega praznika, dneva Rudolfa Maistra, smo tokrat odigrali vnaprej, in sicer zaradi napovedanih zaprtij telovadnic v jesenskih mesecih. Nastopajoči so prikazali veliko zagnanost, željo, borbenost in voljo toda kvaliteta je po oceni prisotnih strokovnjakov malce padla. Poznalo se je, da so v poletnih mesecih igralci trenirali manj zaradi vročine in zaradi nevarnosti okužb.

V kategoriji mlajših kadetov je izstopal državni prvak Martin Gerkšič po znanju, ter Vid Kočar po borbenosti. Vsi mlajši kadeti so prikazali napredek v svoji igri. Na zmagovalnem odru so tokrat bili:

  1. Martin Gerkšič
  2. Vid Kočar
  3. Jaka Rutar
  4. Matic Požek

V veteranskih kategorijah od 60 do 70 let in nad 70 let je bilo videti nekaj razočaranj zaradi slabše igre. Igralci so sicer cepljeni in trenirajo kolikor se le da, toda določeni boljši sparing partnerji se ne upajo več igrati zaradi korone. Zato je treningov bilo manj in so bili manj kvalitetni. Dosežen vrsti red v absolutni veteranski kategoriji nad 60 let je sledeči:

  1. Franc Lesjak
  2. Marjan Mencigar
  3. Jože Vahčič
  4. Ciril Kozjek

V prijateljski ekipni tekmi med veteransko ekipo Kamnika in veteransko reprezentanco Republike Slovenije so zmagali gostje z izidom 4:1. Za Kamnik so odlično igrali: Ivo Zelič, Srečo Berlic, Željko Đurić, Maks Burger in kapetan Božo Rojc.

Za organizacijo in izvedbo tekmovanja so brezhibno poskrbeli marljivi športni delavci iz Namiznoteniškega kluba Kamnik.

Zapisal: Željko Đurić