Naslovnica / NOVICE / Mekinjski samostan je zaenkrat še brez novega direktorja oz. direktorice

Mekinjski samostan je zaenkrat še brez novega direktorja oz. direktorice

Na javni razpis za delovno mesto direktorja oz. direktorice Javnega zavoda Mekinjski samostan se je prijavilo 17. kandidatov in kandidatk, izbirni postopek pa še vedno ni končan.

Po nedavnem odstopu vršilke dolžnosti je Svet Javnega zavoda Mekinjski samosta v sredini novembra objavil razpis za delovno mesto direktorja oz. direktorice najmlajšega kamniškega javnega zavoda, kandidati in kandidatke pa so morali svoje vloge oddati najkasneje do 4. 12. 2019. Odziv na razpis je bil dober, saj se je prijavilo kar 17 kandidatov in kandidatk, vendar pa naj bi bilo veliko število prejetih prijav, kot smo izvedeli neuradno, zaradi pogojev razpisa, ki pogojuje izključno družboslovno izobrazo, izločenih že ob samem odpiranju vlog.

Ker je od zadnjega roka za prijavo minilo že skoraj mesec dni, izbirni postopek pa še vedno ni zaključen, smo Občino Kamnik zaprosili za informacijo o poteku izbirnega postopka ter prejeli odgovor, da je bila za izvedbo izbirnega postopka imenovana posebna komisija oziroma ter da postopek še ni zaključen oziroma, kot so sapisali v odgovoru:

“Na javni razpis za delovno mesto direktor Javnega zavoda Mekinjski samostan, ki je bilo dne 20. 11. 2019 sočasno objavljeno na spletni strani Občine Kamnik, na spletni strani Javnega zavoda Mekinjski samostan in na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, je do izteka roka za prijavo – to je do 4. 12. 2019 pravočasno prispelo 17 vlog zainteresiranih kandidatov. Za izvedbo izbirnega postopka je bila s strani Občine Kamnik kot ustanoviteljice javnega zavoda imenovana posebna komisija, ki bo v nadaljevanju v skladu z razpisnimi pogoji podrobno preučila vse prispele vloge in po izvedenem izbirnem postopku tudi pripravila predlog izbire najbolj strokovno usposobljenega kandidata. V nadaljnjem postopku – v kolikor bo dejansko podan predlog za izbiro kandidata – bo svet Javnega zavoda Mekinjski samostan pozvan k posredovanju mnenja o predlaganem kandidatu, zatem pa bo o predlogu za imenovanje direktorja taistega javnega zavoda razpravljal Občinski svet Občine Kamnik (predvidoma na januarski seji, ki bo 29. 1. 2020).

Glede na dejstvo, da je izbirni postopek v teku, bodo informacije v predmetni zadevi javnosti posredovane, ko bo le-ta zaključen.”

V Javnem zavodu Mekinjski samostan, ki ga začasno vodi vršilec dolžnosti Boris Ravbar, je v letošnjem letu prišlo do sprememb tudi v sestavi sveta zavoda, saj spomladi najprej odstopila članica Urša Mihelčič Glavan, nedolgo tega pa tudi predsednica sveta Anja Grašič.

Nekako se poraja občutek, da pristojni na Občini Kamnik še vedno ne vedo kaj bi z mekinjskim samostanom sploh počeli, neuradno pa smo prejeli tudi namig, da obstaja precejšnja možnost, da tekom trenutnega izbirnega postopka, zaradi preveč omejujočih določil razpisa, ki je botroval izločitvi vseh kandidatov in kandidatk, ki nimajo družboslovne izobrazbe, novi direktor oz. direktorica še ne bo izbran, ampak utegne biti razpis celo ponovljen.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve