Naslovnica / NOVICE / Mestne pleve: Komu bo moral pasti na glavo občinski grb?

Mestne pleve: Komu bo moral pasti na glavo občinski grb?

Svetilka, ki je v ponedeljek padla s pročelja mestne kavarne je zamenjana, ograja nad Samčevim predorom je zavarjena in popravljena,  težak bronast grb nad vhodom v kamniško občinsko stavbo, pa že nekaj časa prosto binglja v vetru, kajti na spodnjem delu grba je popustila vez s katerim je bil grb vpet v steno, že nekaj časa pa precej nemarno visi tudi mestna helebarda na malograjskem pobočju.

Po včerajšnji objavi prispevka “Nevarna mestna oprema: Sinoči bi padla ulična svetilka lahko tudi koga ubila” v katerem smo opozorili na nevarnosti slabo vzdrževane mestne opreme, je bilo v mestu opaziti delavce Komunalnega podjetja Kamnik, ki so hiteli z odpravljanjem napak.

Nova svetilka na Kavarni Veronika

mestne pleve 3

 

Svetilko javne razsvetljave, ki je dan pred tem zgrmela s pročelja Kavarne Veronika, so zamenjali z novo, svetilko pa na nosilec pričvrstili s svetlečim novim vijakom. Kot je v komentarju na naš članek pojasnil župan Marjan Šarec, je luč javne razsvetljave na tla padla zaradi prerjavenega vijaka, kar najbrž zgolj še dodatno potrjuje naše navedbe, da je mestna oprema slabo vzdrževana in spričo tega tudi nevarna. Je pa ob tem župan zapisal še, da je bilo Komunalnemu podjetju Kamnik naročeno, da preveri stanje vseh svetilk, kar je zagotovo pohvalno, vendar se sodeč po stanju svetilke na istem pročelju, komunalci temeljitega pregleda mestne javne razsvetljave vseeno še niso lotili.

Popravljena ograja

So pa kamniški komunalci poskrbeli vsaj za popravilo železne ograje nad Samčevim predorom, kjer so privarili manjkajoče in razrahljane prečke, ob čemer je župan pojasnil, da je bila že pred časom naročena nova ograja, ki bi morala biti zamenjana že ta teden.

mestne pleve 1

Nadejamo se, da bo nova ograja identična zdajšnji, ki je dobro služila vrsto let, ne pa kak samo približno podoben izdelek cenenega videza, kot so denimo stebri nove javne razsvetljave proti gradu Zaprice, ki so obstoječim stebrom javne razsvetljave starega mestnega jedra podobni zgolj od zelo daleč.

Nove občinske »pleve«

Po objavi včerajšnjega prispevka so nas bralci opozorili še na nekatere druge občinske »pleve« oz. pomanjkljivosti, ki kazijo staro mestno jedro oz. predstavljajo tudi potencialno nevarnost. Občani naj bi mestne oblasti s pomanjkljivostmi sicer seznanili že pred časom, vendar le-te zaenkrat še vseeno niso ukrepale in poskrbele za njihovo odpravo.

Nagnjena mestna helebarda

Ena izmed njih je nemarno nagnjena mestna helebarda na pobočju Malega gradu, ki se je najbrž nagnila pod težo kakega mestnega vandala, ali pa kar pod pišem vetra, vendar se zaenkrat še ni našel junak, ki bi jo znal in zmogel znova postaviti pokonci, utrditi njene temelje ter ji morda ob tem privoščil še kak čopič ali dva svežega opleska, da ne bo prekmalu prerjavela in dokončno padla.

mestne pleve 9

Bingljajoč občinski grb

Druga, nič manj zoprna ter morebiti celo zelo nevarna pomanjkljivost, na katero so nas opozorili bralci portala Kamnik.info, je bronast grb, ki visi nad vhodom v občinsko stavbo. Le-temu je že pred časom popustil spodnji nosilec, najbrž tudi tu zaradi od rje prežrtega vijaka, ki je grb držal vpet pod kotom v steno.

mestne pleve 16

Zdaj grb že nekaj časa prosto visi in se maje v vetru, pri tem pa precej zarjaveni nosilci, ki niso predvideni oz. narejeni za prosto bingljanje, ne vzbujajo največjega zaupanja. Zato pa toliko bolj zaupamo mestni oblasti, ki je bila, kot so nam povedali občani, z nevarno pomankljivostjo že pred časom seznanjena, da bo zagotovo poskrbela za ponovno pričvrstitev grba.

Če ne prej, zagotovo potem, ko bo grb nekomu padel na glavo, ampak takrat bo najbrž že nekoliko prepozno.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve